| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dissabte, 16 d'agost de 2008
>

Cooperació inverteix en dos anys 800.000 euros per donar suport a projectes de turisme solidariS.P. AGÈNCIES. Barcelona

La cooperació catalana aposta pel turisme sostenible. En els darrers dos anys, la Generalitat, a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ha donat 800.000 euros en ajuts a diferents entitats catalanes que promouen el turisme solidari. Segons Andreu Felip, el director de l'ACCD, «el model de turisme que rep el suport de la Generalitat és el que genera desenvolupament als mateixos països». Els projectes i programes que han obtingut les subvencions beneficien comunitats del Marroc, Mauritània i Nicaragua. En concret, l'Associació Catalana per al Temps Lliure i la Cultura (ACTLC) té diversos projectes a la província berber de Xauen, al Marroc, per consolidar el turisme rural i enfortir el teixit associatiu. A més, té un marxa un programa per promocionar activitats econòmiques d'ecoturisme al Parc Nacional d'Al- Hoceima. La Fundació Món-3 treballa a Mauritània i al Marroc. En concret, al primer país ha dut a terme un projecte per recuperar i promocionar el patrimoni cultural de l'eix Tichitt-Walata. Al Marroc, ha donat suport per desenvolupar el turisme sostenible com a activitat clau per activar l'economia de l'oasi de Figuïg. I, per acabar, l'Associació Ciutadana Anti Sida de Catalunya (ACASC) ha engegat en aquests anys dos projectes interrelacionats a Nicaragua. En concret, ha treballat amb les comunitats per fer una estratègia de comunicació per prevenir els impactes negatius del creixement del turisme i ha treballat a través de la Fundación Luciérnaga per enfortir el turisme comunitari amb l'elaboració d'una guia.

Per a la Generalitat, com explica Felip, és important la participació dels membres de les comunitats, ja que el que es vol és que es beneficiïn de l'arribada dels turistes. En concret, el pla director demana tres requisits indispensables perquè un projectes sigui admès: respectuós amb el medi, sostenible i que reverteixi en benefici dels pobles.AJUDA AL PERÚ


Un any després del terratrèmol que va afectar la regió peruana de Pisco, la xarxa d'ajut internacional de Càritas ha fet balanç. L'entitat ha invertit 3,6 milions d'euros per ajudar més de 55.000 famílies (això significa arribar a unes 275.000 famílies) afectades pel sisme. La confederació estatal de Càritas va aportar-hi 2,4 milions i Càritas diocesana de Barcelona, 273.054 euros.

En el marc del pla de resposta humanitària a les necessitats dels damnificats engegat per Càritas-Perú als territoris d'Ica, Cañete-Yauyos i Huancavelica, més de 55.000 llars van rebre alguns dels serveis que l'entitat va posar en marxa a la zona. Així, per exemple, es van repartir aliments i roba, habitatge i escoles provisionals i es van sanejar lavabos.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.