| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de febrer de 2023


divendres, 15 d'agost de 2008
>

Els visitants de Girona poden rebre informació turística al mòbil gratuïtament a través del sistema BluetoothDANI VILÀ. Girona

+ Un moment de la presentació del nou sistema. Foto: D.V.

Tots els turistes i visitants de la ciutat de Girona poden rebre a partir d'ara tota la informació turística de la ciutat a través del telèfon mòbil. L'Ajuntament de Girona incorpora un sistema a les terminals digitals d'informació que permet enviar a través del sistema Bluetooth tota la informació de monuments, horaris i preus, allotjaments, oferta comercial i el plànol de la ciutat de manera gratuïta.

Tots els visitants que passin a un radi de deu metres dels terminals d'informació i duguin el Bluetooth connectat rebran un missatge que els convidarà a accedir a la guia turística de la ciutat. Els turistes podran rebre aquest missatge fins a dues vegades i, si en totes dues ocasions el descarten, ja no se'ls tornarà a enviar més. La regidora de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, considera que aquest nou sistema de comunicació de la ciutat amb els turistes «permet facilitar l'accés a tota la informació de la ciutat sense necessitat d'anar amb mapes o papers a la mà».

La implantació del nou sistema ha tingut un cost de 17.000 euros. Alsina destaca que, en els primers deu dies de prova, fins a mil turistes van ser convidats a descarregar-se la guia turística al telèfon mòbil. «És l'eina ideal, perquè gairebé tothom disposa de telèfon mòbil», hi va afegir Alsina. El servei s'ofereix en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. El terminal digital de la Rambla ja té en funcionament el sistema des d'aquesta setmana i s'anirà incorporant a la resta de punts d'informació que té la ciutat, com ara el Palau de Congressos, l'Estació de Renfe, el Punt de Benvinguda, la Fira i el Museu d'Història dels Jueus.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.