| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 20 d'octubre de 2019


divendres, 15 d'agost de 2008
>

Canvi d'emplaçament poc encertatANNA COMAS MARINÉ I MONTSERRAT GALLART SANFELIU. CADAQUÉS (ALT EMPORDÀ).
Volem manifestar el nostre rebuig més contundent en relació amb el canvi d'emplaçament del Festival de Música de Cadaqués, pel que ha suposat en pèrdues diverses. L'indret triat per enguany ha comportat, en primer lloc, la tala de nombroses oliveres centenàries en un dels pocs espais verds públics del municipi –S'Olivar de Sa Conca– que, fins fa poc temps, era lloc d'esbarjo i d'aprenentatge per als nens en edat escolar, i de repòs i contemplació per als veïns i visitants. Ens estem permetent el luxe d'anar talant arbres en ple segle XXI? Això per no parlar del pòrtland amb què han encerclat els troncs de les que han deixat a l'esmentat olivar, o de la mena de sorra blanca amb què s'ha recobert la superfície de l'indret, i que no se sap ben bé quina funció exacta tenen ni l'un ni l'altra...

En segon lloc, podem assegurar que el condicionament de l'actual espai destinat a escenari i aforament del festival és d'una lletjor absolutament incompatible amb l'estètica més elemental. Tampoc no s'entén que, si allò que es volia era un espai obert a l'aire lliure, ben diferenciat de l'església de Santa Maria, a l'hora de la veritat l'emplaçament s'hagi convertit –novament– en un lloc tancat, d'accés restringit, i amb compra de localitats únicament a través del Servicaixa.

En tercer lloc, «l'invent» ha suprimit del tot les manifestacions musicals que tenien lloc a Port Lligat i a la plaça de l'Estrella –aquestes sí enterament a l'aire lliure– d'accés gratuït per a tothom i que acollien espectacles veritablement populars i participatius.

D'altra banda, pel que fa al programa del Festival de Música d'enguany, hem de lamentar la pèrdua del pes de la presència de la música clàssica i lírica, en oposició a una tradició de concerts de gran qualitat que, al llarg de trenta-sis anys, havien tingut lloc a l'església. Lamentem que –com en altres actuacions– no s'hagi consultat el poble sobre l'afer i ens sembla radicalment inadmissible que en el XXX aniversari de la seva fundació els organitzadors ni tan sols hagin tingut en compte la possibilitat de tornar a contractar l'orquestra de Cadaqués per al festival.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.