| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 31 de maig de 2020


dimarts, 12 d'agost de 2008
>

El pagament anual de l'àrea verda es provarà durant el 2009 a la Barceloneta

Si el sistema és ben rebut al barri costaner, aquesta fórmula es farà extensiva a tota la ciutat

ROSA DÍAZ. Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona ha escollit el barri de la Barceloneta per provar un nou sistema de pagament de l'àrea verda. El consistori vol oferir als usuaris d'aquest servei la possibilitat de pagar una sola vegada a l'any, i així estalviar-los molèsties. La provatura es farà durant l'any 2009 i segons va declarar el regidor de Mobilitat a l'agència Efe, si té èxit, s'implantarà a tota la ciutat. La Barceloneta és un barri en general bastant satisfet amb l'àrea verda, ja que abans d'aquest sistema se les veien negres per trobar aparcament. La iniciativa de reduir les molèsties del pagament setmanal és encara desconeguda pels veïns.


+ L'àrea verda en un carrer de la Barceloneta a on l'aparcament és exclusiu per a residents. Foto: EL PUNT

Fer més fàcils les coses als usuaris. Aquesta és la màxima que persegueix l'Ajuntament de Barcelona amb la idea d'instaurar un pagament únic i anual de l'àrea verda. Almenys així ho ha comunicat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez a través de l'agència Efe. El regidor assegura que la iniciativa respon a una «reivindicació de molts ciutadans» que preferirien no haver de renovar el tiquet d'estacionament cada setmana. Aquesta obligació no només suposa una petita molèstia per al propietari del vehicle sinó que també pot esdevenir un autèntic maldecap si s'ha d'absentar de la ciutat durant més d'una setmana per vacances o altres afers. En aquests casos (excepte en el mes d'agost que l'àrea verda no és operativa) l'usuari s'ha de buscar algú que faci l'operació d'anar al caixer a treure el corresponent rebut setmanal.

A la Barceloneta, el territori en el qual es farà la provatura durant l'any 2009, les àrees verdes d'estacionament són d'ús exclusiu per als veïns, com passa a la resta del districte de Ciutat Vella. Els veïns que optin per pagar un cop l'any l'àrea verda obtindran un distintiu que hauran d'exhibir en el seu vehicle igual que exhibeixen ara el pagament setmanal. Segons ha explicat Narváez, la vigilància i el control tindran el mateix rigor que ara, per evitar abusos. El cost del tiquet anual serà el mateix si fa no fa que el que es paga ara de forma fraccionada cada setmana, d'un euro. I si la fórmula té bona acollida, s'ampliarà a tota la ciutat.

Ahir a la Barceloneta, a on l'àrea verda ha resultat una solució pràctica a molts maldecaps que tenien els veïns amb l'aparcament, no se sabia res d'aquesta iniciativa. Això no obstant, fonts veïnals han comentat que podria ser ben acollida entre els usuaris, perquè «a vegades hi ha descuits». Això no obstant, la pregunta que es fan alguns és si el pagament de tot l'any s'haurà de fer d'un cop. «És possible que a algú no li vagi bé fer aquesta despesa de cop», han manifestat les mateixes fonts. «S'haurà de veure com ho rep el barri», han sentenciat. NOTÍCIES RELACIONADES

>11.326 places més

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.