| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dilluns, 11 d'agost de 2008
>

Bous, lires i festes d'Amposta

Amposta s'endinsa en les festes del 2008 amb un programa de més de cent actes i més de 30 activitats amb bous

JOSEP MEDINA. Amposta


+ La Lira Ampostina, en el 32è Festival de Bandes de Música, i bous a la plaça, per la festa major d'Amposta. Foto: J. M.

La capital del Montsià ha encès aquest cap de setmana la metxa de la festa major del 2008. Des de divendres al matí, els carrers d'Amposta viuen els actes d'un programa de festes que preveu prop de 150 activitats diferents que es duran a terme tota aquesta setmana i fins diumenge vinent. Els bous són una de les atraccions principals de les festes, que segueix un programa diferent i exclusiu a les activitats del bou capllaçat, el bou embolat i els encierros. De bon matí els veïns que participen en aquest programa fan concentracions per anar a buscar els bous a les ramaderies que els ofereixen i dur-los als encierros del carrer Sant Cristòfol, els més populars i els que atreuen la majoria dels espectadors. A les tardes els bous són a la plaça, una altra de les activitats que atreu força visitants i en què els més intrèpids s'atreveixen a sortir dels barrots per torejar i donar joc als espectadors.

Ahir al migdia, set bous de la ramaderia Lecri van sortir del camió i van engegar a córrer pel carrer, sota la mirada de més de 500 espectadors. Va ser el primer encierro de les festes i, tot i que la majoria dels participants es protegien darrere els barrots, n'hi va haver que van sortir a córrer davant del bestiar, fent temps per arribar a la plaça i començava el joc de torejar. Allí a la plaça, sota un sol de més de trenta graus, van començar les curses en què els joves, els més atrevits, van llançar-se a cridar els bous amb ganes de demostrar a tots els espectadors el seu afany per escapar-se de la fúria d'aquest bestiar. Amposta, a més, aprofita el calendari festiu per dur a terme diferents festivals i concursos molt arrelats, amb edicions força avançades, com el d'ahir diumenge, el 32è Festival de Bandes de Música, amb la participació de les bandes de la Lira Ampostina i la de música d'Ulldecona. La Lira va tocar les seues peces musicals en un concert en què van assistir prop de cent persones.

Paral·lelament a les activitats de la festa i durant els mateixos dies, se celebra l'Strobe: el quart festival de vídeo i art digital, en què diferents artistes d'art electrònic contemporani de les Terres de l'Ebre divulguen els seus treballs, mescla de l'art amb les noves tecnologies.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.