| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


divendres, 8 d'agost de 2008
>

El Delta de l'Ebre i els Ports rebran una inversió de sis milions d'euros fins al 2011

L'adquisició dels ullals de Baltasar i la construcció d'un tancat cinegètic són algunes de les actuacions

LURDES MORESO. Amposta
Els parcs naturals del Delta de l'Ebre i els Ports rebran una inversió de 6,2 milions d'euros fins al 2011, en actuacions relacionades directament en la conservació i recuperació dels espais naturals, així com en la millora d'infraestructures. Pel que fa als Ports, una de les actuacions més destacades és la construcció d'un tancat cinegètic a la reserva nacional de caça amb un pressupost de 800.000 euros. A més es construirà un centre de recepció del parc i base operativa a Prat de Comte i un alberg a Alfara de Carles. L'adquisició dels ullals de Baltasar és una de les prioritats al delta de l'Ebre, amb un cost de 400.000 euros. En aquest espai natural també es faran tres miradors: al Fangar, a la bassa de les Olles i a la Tancada, amb un pressupost de 210.000 euros.


+ Els ullals de Baltasar estan situats al terme municipal d'Amposta. Foto: A. SEBASTIÀ

La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura i el director del serveis territorials de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, van presentar ahir les actuacions que es faran en el medi natural de l'Ebre durant els pròxims anys. «El Parc Natural dels Ports necessita obres per consolidar-se, mentre que el del Delta després de vint-i-cinc anys ja està consolidat, però s'hi han de fer accions de millora», va dir Buenaventura. En aquest sentit, el pla econòmic financer aprovat per la Generalitat preveu una inversió de sis milions d'euros als parcs naturals de l'Ebre fins al 2011. «Aquest és el pressupost del 2008 i 2009, mentre que al 2010 es poden afegir noves actuacions», va precisar la directora general de Medi Natural.

Les actuacions planificades estan relacionades amb la prevenció d'incendis, la restauració hidrologicoforestal, la conservació i recuperació d'espais naturals, la millora d'infraestructures i de masses forestals i la conservació de flora i fauna amenaçada. Precisament per protegir la cabra salvatge dels Ports enguany es construirà un tancat cinegètic sanitari a la reserva nacional de caça, al Clot de l'Hospital al terme de Roquetes. El tancat ocuparà un superfície d'unes vint hectàrees i tindrà un cost d'uns 800.000 euros. «Hem tingut problemes de sanitat animal per tuberculosi, però la sarna també és una amenaça, per la qual cosa és important tenir un espai on preservar els exemplars sans», va manifestar Gimeno. El tancat cinegètic inclourà un centre de recerca i d'anàlisi d'animals. «Era una demanda del sector», va afegir el director dels serveis territorials de Medi Ambient. El pressupost del 2008 inclou la construcció d'un centre complementari del parc natural a Alfara de Carles, que disposarà d'alberg, amb un cost de gairebé 700.000 euros.

La construcció d'un centre de recepció i base operativa del Parc Naturals dels Ports a Prat de Comte, amb un import de 894.000 euros és una de les actuacions que s'executarà el 2009.

En el cas del Parc Natural del Delta, Buenaventura va destacar l'adquisició dels ullals de Baltasar, una compra de terrenys que es formalitzarà enguany amb un cost de 400.000 euros. Els ullals de Baltasar ocupen una superfície d'unes 12 hectàrees. Són un grup de petits llacs formats per surgències d'aigua dolça subterrània. «Volem naturalitzar aquest espai i donar-li una utilitat educativa», va detallar el director del Parc Natural del Delta, Francesc Vidal. Altres actuacions que es duran a terme al delta de l'Ebre enguany són la construcció de tres miradors: al Fangar, la bassa de les Olles i la Tancada; i la millora de la teulada de l'Ecomuseu, amb un pressupost de 97.000 euros.

Actuacions al Parc Natural dels Ports - Treballs silvícoles a Refalguerí (50.000 euros)
- Estabilització de talussos (300.000 euros)
- Millora accés a la Franqueta (50.000 euros)
- Treballs silvícoles en forests (350.000 euros)
- Arranjament xarxa viària als Ports (250.000 euros)
- Treballs prevenció d'incendis (247.000 euros)
- Centre recepció i base operativa a Prat de Comte (894.336 euros)
- Projecte museogràfic de la Sénia (100.000 euros)
- Alberg Alfara (629.000 euros)
- Tancat cinegètic (800.000 euros)

Parc Natural del Delta - Gàbies vol ocells aquàtics i cria tortuga (55.000 euros)
- Teulada Ecomuseu (97.000 euros)
- Millora mirador Migjorn (15.000 euros)
- Miradors a les Olles, el Fangar i la Tancada (210.000 euros)


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Medi Natural destinarà 6 milions d'euros als parcs del Delta i els Ports

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.