| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


divendres, 8 d'agost de 2008
>

ITA de Salt tanca la fàbrica després d'acomiadar 64 treballadors, als quals pagarà 35 dies per any

Formalment la plantilla és de vacances, però la producció ja no és reprendrà

ROBERT CARMONA. Salt
Els treballadors de la fàbrica d'espumes per a cotxes Iniciativas Técnicas de Automoción, de Salt, han arribat ja un acord amb la direcció de l'empresa, que ja ha tancat les portes. Formalment, s'ha enviat la plantilla de vacances, però de fet la producció ja no s'ha de reprendre, sinó que un cop cadascú acabi el seu període de descans serà inscrit a l'atur. En total seran 64 els treballadors que s'acomiadaran, els quals percebran indemnitzacions de 35 dies per any treballat, segons s'ha pactat.


+ Vista exterior de la fàbrica poc després que s'anunciés la decisió de tancar. Foto: LLUÍS SERRAT

«Un cop acabem les vacances ens n'anem directament a l'atur», remarquen els responsables del comitè d'empresa, els quals no es mostren satisfets amb l'acord d'indemnitzacions que finalment s'ha pactat, però remarquen que és el màxim que es va aconseguir arrencar a l'empresa i la plantilla ho va acabar aprovant. El pacte final no va gaire més enllà dels 30 dies per any treballat que va començar oferint la direcció, que van ser rebuts inicialment com «una oferta vergonyosa». Finalment, els treballadors van aconseguir arribar fins als 35 dies.

L'acord estableix que 64 de la vuitantena de treballadors que tenia la fàbrica quan es va anunciar el procés de tancament seran acomiadats després de vacances. A més, es contractarà una empresa per tal que intenti recol·locar el màxim nombre possible dels components de la plantilla en altres empreses, «tan a prop com sigui possible». D'altra banda, una desena de treballadors, que tenen més de 55 anys, han passat directament a la planta que Trety –empresa que també pertany al grup Trèves– té a Maçanet de la Selva. La resta de membres que tenia la plantilla han accedit a prejubilacions o simplement eren treballadors que tenien contractes de caràcter temporal, els quals no van ser renovats.NEGOCIANT DES DEL MAIG
La direcció d'Iniciativas Técnicas de Automoción, més coneguda com a ITA, va comunicar als representants de la plantilla el mes de maig passat que s'havia decidit tancar la fàbrica, situada al polígon industrial Torremirona, de Salt.

El comitè es va mostrar molt decebut pels arguments que els van donar, entre els quals destacava una crítica a la «qualitat» de la producció. En aquest sentit, la plantilla ha defensat en tot moment que això no és cert i que si s'ha arribat a la decisió de tancar és «per una mala administració, mala gestió i perquè a ells [l'empresa] els interessa», en clara referència a la sospita que el que realment pretenia la fàbrica és reagrupar la producció en altres empreses ja existents dins del grup i deslocalitzar tot allò que es pot fer més barat en altres llocs.

En aquest sentit, els representants dels treballadors remarcaven, en conèixer la decisió de tancar la fàbrica de Salt, que en tot cas «la mala qualitat no seria pas per culpa dels treballadors, sinó que seria de la maquinària o d'altres factors».PRECEDENTS
Aquesta no és la primera planta del grup Trèves a Girona que tanca les portes. Fa cap a dos anys també es va decidir tancar la tèxtil Trefun per tal de reagrupar la producció a Trety.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'empresa ITA de Salt indemnitza i acomiada 64 treballadors i tanca

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.