| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


dimarts, 5 d'agost de 2008
>

La universitat d'estiu de Prada homenatjarà Joaquim M. Puyal i tractarà la problemàtica de l'aigua

La cultura catalana, el catalanisme del segle XXI i la sobirania, temes centrals

PURI ABARCA. Prada de Conflent
La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent, que tindrà lloc entre el 16 i el 24 d'agost vinents, homenatjarà un dels periodistes més coneguts i carismàtics de Catalunya, Joaquim M. Puyal. La universitat arrencarà amb la inauguració, com en l'edició del 2007, a càrrec del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i hi assistiran representants de sectors polítics i acadèmics d'arreu dels Països Catalans. La gestió futura de l'aigua en serà un dels temes a debat.


+ Josep Huguet –dreta–, amb l'abat de Cuixà i Joandomènec Ros, en l'edició del 2007. Foto: UCE

El periodista Antoni Bassas encapçalarà el grup de ponents que retrà homenatge a Joaquim M. Puyal i a la seva trajectòria professional, marcada els últims anys per les retransmissions de futbol a Catalunya Ràdio. Posteriorment, la directora de TV3, Mònica Terribas, analitzarà el «consum» de mitjans audiovisuals en català.

L'UCE presenta en aquesta edició –la quarantena– una àmplia oferta de cursos, conferències i activitats diverses, tant acadèmiques com d'oci. De polítics, està previst que passin per les aules de la universitat (a banda d'Huguet,) el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que el 24 d'agost clourà les activitats, Felip Puig (CDC), Josep M. Pelegrí (UDC), Francesc Homs (CDC) o Joan Tardà (ERC). Martí Boada, professor de la UAB; Joan Meléndez, de l'hospital de Santa Caterina de Salt, o Joandomènec Ros, professor de la UB i president de l'UCE, seran alguns dels acadèmics presents a Prada. El catalanisme del segle XXI, la planificació lingüística, el doblatge en català, les oportunitats de la cultura catalana al món o les infraestructures seran alguns dels temes a tractar a Prada.

D'altra banda, al llarg de la setmana que durarà la universitat d'estiu, s'analitzarà a fons també el futur d'una hipotètica Catalunya independent. Santiago Espot, president executiu de Catalunya Acció, explicarà l'estratègia per dur «a bon port» un projecte d'independència, i Alfons López Tena, vocal del CGPJ, hi defensarà la fundació d'un «Estat de la Nació Catalana». També el Partit Republicà Català (RC) hi organitza un debat amb el nom: Camins cap a la independència. NOTÍCIES RELACIONADES

>La «guerra» de l'aigua, a debat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.