| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


dilluns, 4 d'agost de 2008
>

Llavaneres fa tancar els bars a les 11 de la nit perquè els veïns es queixen

La limitació horària afecta quatre establiments del centre del poble, que denuncien la mesura

LLUÍS MARTÍNEZ. Sant Andreu de Llavaneres
La croada de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres contra el soroll l'ha portat a obligar els bars i restaurants del centre del poble sense terrassa a tancar a les 11 de la nit de dilluns a dijous i diumenges durant l'estiu. La mesura, segons l'alcalde, Bernat Graupera (CiU), respon a «l'allau de queixes dels veïns» i defensa que està avalada per un informe de la policia local. La mesura no ha agradat gens als quatre establiments afectats, que ja han començat a recollir signatures entre els clients en contra del decret. Defensen que els seus locals estan insonoritzats i que la limitació horària els obligarà a acomiadar part del personal.


+ L'interior del bar del Centre, un dels establiments de Llavaneres afectats pel nou horari de tancament. Foto: LL.M.

«El soroll prové de la gent del carrer i aquí la policia local és on hauria de posar ordre», es queixa un dels propietaris de dos bars de Llavaneres, Roman Rodríguez, que considera que la normativa, a més a més, no té ni cap ni peus. I és que els locals que tenen terrassa al carrer i, en principi, haurien de molestar més els veïns de l'entorn, en lloc de tancar a les 11 de la nit, poden fer-ho dues hores més tard. «Mai m'han posat cap denúncia i ni tan sols tinc equip de música al local», assegura Rodríguez. Les conseqüències de la limitació horària, segons comenta el propietari del bar, passen d'una banda per haver de reduir el personal contractat, però també per perjudicar econòmicament el negoci. «Des de les 11 de la nit i fins a dos quarts de dues s'acostumen a fer uns 300 euros cada nit, que ara deixaran d'entrar a la caixa», lamenta. Els bars, restaurants i bars musicals sense terrassa podran tancar una hora més tard, a les 12, els divendres, dissabtes i vigílies de festa.

L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, defensa que la mesura s'ha pres per posar fi a les queixes constants dels veïns de l'entorn dels establiments que fa temps que demanen més control del soroll exterior. Graupera defensa que la normativa només afecta els establiments situats al centre de Llavaneres.

Un cop es va fer públic el decret de l'alcalde –aquest 10 de juliol–, només s'ha hagut d'aixecar un acte. Va ser al frankfurt que té Roman Rodríguez i la nit que jugava el Barça contra el Dundee United, amb el local ple com un ou. «La gent no entén que per odre de l'alcalde s'hagi de tancar el bar, i menys durant una celebració futbolística com aquesta», assenyala. Per Rodríguez, la mesura és «injusta i abusiva», perquè precisament és durant l'estiu quan la vida social del poble augmenta gràcies als estiuejants que tenen la segona residència a Llavaneres. «L'activitat és molt més gran i ens afavoreix als empresaris del sector», destaca el propietari del frankfurt. De moment, s'han començat a recollir signatures de suport perquè l'alcalde es repensi la mesura i torni a deixar obrir fins més tard els establiments afectats pel nou horari. NOTÍCIES RELACIONADES

>Llavaneres obliga bars i restaurants a tancar a les onze de la nit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.