| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 24 de juny de 2019


dimarts, 29 de juliol de 2008
>

Ryanair es desploma a la borsa després d'anunciar una caiguda de beneficis d'un 85 per centAGÈNCIES. Londres

+ Michael O'Leary, el febrer passat, a Reus. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ

Les accions de Ryanair es van desplomar ahir gairebé un 15 per cent a la borsa de Londres després que l'aerolínia anunciés una caiguda dels beneficis trimestrals d'un 85 per cent, fins a 21 milions d'euros. Els títols de la companyia irlandesa van cedir 0,48 euros, fins a 2,74 euros –un descens d'un 14,87 per cent.

La caiguda a la borsa es va registrar després que al matí Ryanair presentés els resultats per al primer trimestre fiscal del 2008 –de l'abril al juny–, pitjors dels esperats, i fes un mal pronòstic de les seves perspectives per a l'any.

Els beneficis després d'impostos de l'aerolínia en aquest trimestre, excloent-ne elements excepcionals, van ser de 21 milions d'euros, quantitat que suposa un descens d'un 85 per cent respecte al mateix període de l'exercici anterior, quan va obtenir 138,9 milions d'euros. Tot i això, el nombre de vols en aquest trimestre va créixer un 19 per cent, fins a 15 milions de passatgers, mentre que les tarifes es van reduir un 8 per cent i els ingressos van créixer un 12 per cent, fins a 777 milions d'euros, segons va precisar ahir l'empresa. Ryanair va advertir que podria acabar la temporada 2008/09 o cobrint només els costos o amb una pèrdua de 60 milions d'euros, encara que es va comprometre a mantenir les seves tarifes baixes i a no introduir un recàrrec per combustible en els bitllets.

L'aerolínia amb base a Dublín va atribuir tant la caiguda dels seus guanys com el mal pronòstic anual a l'increment del preu del petroli, que aquest mes va arribar a superar a Londres els 147 dòlars el barril.

El 17 de juliol, Ryanair va anunciar que reduirà un 14 per cent el nombre de vols setmanals des de l'aeroport de Stansted, –a l'est de Londres–, fins a 1.850 vols, al mateix temps que retallarà un 12 per cent el nombre de vols des de l'aeroport de Dublín (Irlanda), fins a 1.200. NOTÍCIES RELACIONADES

>Ryanair fa públic un descens dels beneficis del 85%

>Ryanair es desploma en la borsa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.