| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


diumenge, 27 de juliol de 2008
>

Els hotelers, optimistes per aquest agost

S'esperen ocupacions del 75 al 80%, que podria augmentar amb les reserves d'última hora

IMMA BOSCH.
Les reserves d'última hora tindran aquest any un pes important en l'ocupació hotelera d'aquest mes d'agost. Tot i la crisi, el sector es manté força optimista, ja que preveu omplir els caps de setmana amb el turisme de proximitat, sobretot el català i de la resta de l'Estat espanyol. Del turisme estranger, que per si mateix és més fluix a l'agost que al juliol, destaquen els britànics, els alemanys, els francesos, els holandesos, els belgues i els italians. S'espera, segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, que en la majoria de zones hi haurà una ocupació del 75 al 80%, tot i que hi ha poblacions com ara Tossa que l'ocupació prevista és del 92%, però en canvi hi ha algunes zones d'interior on es preveu una ocupació del 30 al 50%.

La primera quinzena d'agost i també a partir del 29 d'agost fins al 7 de setembre són tradicionalment els dies més forts. S'esperen ocupacions mitjanes del 75% al 80%, segons previsions de la federació d'hostaleria, i aquest turisme destaca per ser principalment familiar, que «ve a descansar». Durant el mes d'agost la nacionalitat dels turistes varia respecte al juliol. Destaca el turisme català i provinent de l'Estat espanyol en algunes zones amb un percentatge del 60 al 90%. En canvi, l'afluència del turisme estranger a la demarcació disminueix «notablement» amb un percentatge màxim del 40%. Entre els turistes estrangers, destaquen els britànics, els alemanys, els francesos (per la proximitat), els holandesos, els italians i els belgues. També ha augmentat en algunes zones com el Baix Empordà l'afluència del turisme nòrdic procedent d'Islàndia, Noruega, Suècia i Dinamarca.

Com ja és habitual en aquests darrers anys, però, aquest accentuat per la crisi, les estades dels turistes tant al litoral com a l'interior són més curtes, amb una mitjana en el període d'estada màxim dels 3 als 8 dies.

Al litoral, les previsions són positives amb una ocupació del 75 al 80%, ocupació que podria augmentar per les reserves a l'últim moment. Les estades, segons destaca el sector, són més curtes, amb una mitjana de 6 dies. És per això que «ha augmentat la flexibilitat per part del sector hostaler a l'hora de deixar reservar de 2 a 4 dies».

A la muntanya, la previsió d'aquest mes d'agost és més baixa que en d'altres anys. S'espera que hi haurà una ocupació d'un 45% durant el mes d'agost. Aquest mes, el client sol ser provinent de l'Estat espanyol.

A l'interior, la previsió d'ocupació és del 80%. Els dies forts seran en les setmanes centrals d'agost, del 6 al 17, i la mitjana d'estada és curta, de 4 dies de pernoctació. La majoria dels turistes que vénen són famílies o gent gran amb inquietuds culturals. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els turisme italià és una incògnita a Lloret

>com va la temporada?

>El sector hoteler confia que l'ocupació de l'agost salvarà la temporada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.