| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 27 de setembre de 2021


dissabte, 26 de juliol de 2008
>

Montilla inaugura l'aerogenerador més alt i potent de tot l'Estat al Perelló

Alstom Ecotècnia posa en marxa un molí de vent de 140 metres que pot abastir 8.000 persones

LURDES MORESO. El Perelló
L'empresa Alstom Ecotècnia ha instal·lat al parc eòlic la Collada del Perelló l'aerogenerador més gran i potent de tot l'Estat i un dels majors d'Europa. L'Eco 100, com han batejat el molí de vent, té una alçària de 140 metres, igual que la torre Agbar de Barcelona, i una potència de 3 megawatts, el doble que els models que fins ara fabricava la companyia. El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar ahir l'aerogenerador i va defensar l'energia eòlica. «Transformar el paisatge no vol dir destruir-lo», va dir el President. Alstom Ecotècnia té encarregats quaranta models més d'aquestes característiques, tres dels quals al Perelló.


+ L'aerogenerador més potent de l'Estat és tan alt com la torre Agbar. Foto: MARTA MARTÍNEZ

Als setanta aerogeneradors dels parcs eòlics Colladetes i Calobres del Perelló, que entre tots dos tenen una potència d'uns 47 megawatts, se n'hi ha afegit un altre. Aquest és el triple d'alt que la resta, té una potència de 3 megawatts i 100 metres de diàmetre de rotor, i permet l'abastiment elèctric de 8.000 persones. L'Eco 100 és el prototipus d'un nou model que ha dissenyat Alstom Ecotència, que ja té quaranta comandes més. La meitat d'aquests aerogeneradors s'instal·laran a l'Estat i els altres a la resta d'Europa, sobretot a França. Al Perelló està previst que se'n col·loquen tres més, que se sumaran a l'Eco 100, que funciona des del febrer.«TÉ MENYS IMPACTE»
El director general d'Alstom Ecotècnia, Félix Urrea, va explicar que la màquina que han dissenyat té un gran futur, tot i que el sector eòlic continua avançant tecnològicament i que se'n faran encara de més potents. Urrea també va destacar que aquest aerogenerador «té menys impacte sobre el medi ambient». «L'impacte visual és menor perquè es poden reemplaçar deu petits molins per un d'aquests», va dir Urrea, en referència a la polèmica que hi ha a les Terres de l'Ebre per la massificació eòlica. En el cas dels aerogeneradors que ja hi ha al Perelló, l'Eco 100 produeix la mateixa energia que cinc dels que estan en servei.

Per la seua banda, el director d'Eòlica Perelló, Josep Faiges, va reivindicar una aposta decidida per l'eòlica a Catalunya. «A més de dèficit fiscal, tenim un dèficit eòlic», va assenyalar Faiges. També el president de la Generalitat, José Montilla, va defensar el creixement de l'energia eòlica al país malgrat que implique una transformació del paisatge. «No és just que es generen sospites sobre tots els projectes», va manifestar Montilla. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Volem solidaritat en les dues direccions»

>L'aerogenerador més alt, al Perelló.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.