| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 d'octubre de 2019


divendres, 25 de juliol de 2008
>

Els constructors alerten que una ordre a Torroella d'aturar obres a l'estiu perjudica 300 empreses

S'han unit per crear una associació per defensar el sector, afectat per la crisi

MÒNICA CABRUJA. Torroella de Montgrí
Els constructors de Torroella de Montgrí s'estan mobilitzant contra una nova ordenança de l'Ajuntament que obliga a aturar obres en èpoques d'estiu, com ja es fa a l'Estartit i en altres municipis turístics. El sector considera que Torroella no es pot equiparar a aquests municipis, i alerta que, en un moment de crisi com l'actual, es poden perdre llocs de treball i causar un perjudici a unes 300 empreses vinculades a la construcció. Un centenar d'empreses s'associaran per defensar el sector.


+ Una de les obres aturades a Torroella de Montgrí. Foto: MANEL LLADÓ

«Es tracta d'una ordenança intervencionista i no entenem que es pugui aplicar en un moment com l'actual, en el qual hi ha menys obres i hi ha empreses que tenen dificultats», va indicar Jordi Pontjoan, un dels membres de la junta que està impulsant la creació de la nova associació. Segons calcula, hi ha més de 300 empreses vinculades directament o indirectament al sector de la construcció de Torroella de Montgrí a les quals la nova ordenança els podria perjudicar.

Aquesta ordenança sobre compatibilització de les obres, que ha entrat en vigor fa un parell de mesos, ha estat el detonant de la unió dels empresaris del sector. «Aquest estiu ja no la podrem aturar però tenim intenció de fer una assemblea l'octubre i a partir d'ara poder defensar els nostres drets, perquè estem convençuts que no som cap activitat molesta i considerem que aquesta ordenança no té cap raó de ser», va manifestar Pontjoan.

L'ordenança divideix el municipi de Torroella en diferents zones i categories d'obres i estableix suspensions temporals segons les diferents categories i durant èpoques de prevacances , d'estiu i períodes festius. Fonts de l'Ajuntament afirmen que la llei ja existia i que el que s'ha fet ara és establir una nova ordenança per aplicar-la i compatibilitzar el desenvolupament de les obres al sector de la construcció amb altres activitats al municipi. «A causa de l'important volum de la construcció i per vetllar per les necessàries condicions de seguretat i qualitat de vida de les persones, s'estableixen les condicions en les quals es poden desenvolupar les obres», segons s'indica al començament del text. Pontjoan va destacar que no veuen la incompatibilitat i que només es produeix, en tot cas, «en situacions puntuals». «La nostra activitat ha conviscut de tota la vida amb la societat», afirma Pontjoan.

Actualment formen la junta gestora del que s'anomenarà AECON (associació d'empreses de la construcció a Torroella de Montgrí, l'Estartit i rodalies) sis persones i ja han reunit vuitanta empreses i professionals vinculats al sector. «El nostre objectiu és arribar als 150 associats el primer any i a mitjà termini a les 300 que treballem a la nostra zona geogràfica», indiquen els responsables de la iniciativa. L'octubre es farà l'assemblea de constitució i es vol crear un espai de debat per defensar el sector en un moment com l'actual. Segons s'indica, els temes de debat que es volen tractar, a part de l'ordenança, són les revisions d'impostos i també, a àmbit general, la crisi del sector de la construcció, que ha deixat en un moment delicat moltes empreses. NOTÍCIES RELACIONADES

>Constructors de Torroella, en contra que els aturin les obres a l'estiu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.