| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 d'octubre de 2019


dijous, 24 de juliol de 2008
>

Un vaixell sense passatgers embarranca en unes roques, a Tossa

Havia dut espectadors dels focs de Blanes

CARMINA SOLANO ORIOL MAS. Tossa de Mar
Un vaixell que feia un creuer de Blanes a Tossa va embarrancar dimarts a la nit a les roques del far de Tossa. El xoc va malmetre la proa, i la tripulació –no hi havia passatgers– va tornar fins a la platja gran, on va atracar. Abans, l'embarcació havia fet parada en diferents platges, on havia deixat espectadors dels focs de Blanes.


+ L'embarcació, amb el cop a la part inferior de la proa, a la platja Gran de Tossa. Foto: J. SABATER

Dimarts cap a les onze de la nit, un cop va haver acabat la primera jornada dels focs de Blanes, un vaixell de l'empresa Viajes Marítimos SL va tornar tot de passatgers. La destinació final era la platja Gran de Tossa, tot i que abans també es van fer parades a Santa Cristina, cala Boadella, la platja de Fenals, la de Lloret i cala Canyelles.

Després de descarregar tots els espectadors dels focs, per causes que ahir no se sabien, el vaixell va embarrancar amb les roques on hi ha situat el far de Tossa. L'impacte va afectar la proa i, com que hi havia el risc que hi hagués una via d'aigua, els quatre membres de la tripulació –eren les úniques persones que anaven a bord– van decidir girar i atracar el vaixell a tocar de la sorra de la platja Gran de Tossa.

Ahir, membres de Salvament Marítim van buidar el dipòsit de combustible de l'embarcació, per evitar que es pogués produir alguna fuita. Demà és previst que remolquin el vaixell fins a algun embarcador, on el repararan.

Un dels responsables de Viajes Marítimos, Pere Roura, va explicar que l'empresa treballava ahir per intentar evitar que els clients es ressentissin del fet que la companyia no podria fer servir un dels vaixells de la seva flota. Per això, va contactar amb altres empreses perquè es fessin càrrec d'alguns dels viatges que ja tenia contractats amb alguns clients.

De fet, veure els focs de Blanes des del mar és un dels serveis especials que ofereixen les companyies de vaixells que operen a la Costa Brava, com és el cas de l'empresa de línia regular Viajes Marítimos. La companyia té una llarga tradició en el transport de viatgers per mar a la Costa Brava. Amb una flota de tres vaixells, i una capacitat de fins a 200 persones cadascun, ofereixen viatges de Blanes a Palamós, amb parades en les platges més importants. La parada a la platja Gran de Tossa és precisament la més demanada pels turistes, que, provinents sobretot de Lloret i Blanes, aprofiten el servei de creuer per fer una excursió i passar el dia a la vila. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un vaixell sense passatgers embarranca a Tossa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.