| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


dilluns, 21 de juliol de 2008
>

La mostra de l'auberge aplega més de mig centenar de varietats

El preu es recupera després de la davallada derivada de la vaga de transportistes

ACN. Benissanet
Fins a 53 varietats de préssec s'han pogut veure aquest diumenge a la III Mostra de l'Auberge de Benissanet. Durant la jornada d'ahir es van organitzar unes jornades tècniques per als professionals del sector al voltant d'aquesta fruita dolça però també hi van haver actes populars, com ara un concurs de postres amb auberge o tallers de cuina per als més petits. El fruit comença a recuperar el preu després de la davallada que va tenir arran de la recent vaga de transportistes.


+ L'auberge pretén obtenir la qualificació d'Indicació Geogràfica Protegida. Foto: M.MARTÍNEZ

La vaga de transportistes del mes de juny va marcar la temporada del préssec. Així ho va manifestar l'alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana, ahir durant la mostra. L'aturada que hi va haver durant una setmana i la posterior distribució massiva al mercat va fer baixar, i molt, el preu del préssec, que poc a poc s'ha anat recuperant. Al mateix temps, va assegurar que la localitat de la Ribera d'Ebre és el primer poble de Catalunya en producció d'aquesta fruita, coneguda a la zona amb el nom d'auberge en aquesta comarca, que potencia sobretot la qualitat del producte.

La III Mostra de l'Auberge de Benissanet ha acollit un total de 53 varietats d'aquesta fruita, que es distribueix principalment a països europeus, tot i que cada cop més es potencia al mercat espanyol. A causa de la absència del secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, la directora general del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Rosa Cubell, va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a la mostra. Cubell va manifestar que una activitat d'aquestes característiques «és un exemple d'innovació dels productes del territori català» que cal continuar potenciant, especialment per la seva qualitat.

Pel que fa a l'objectiu d'aconseguir una IGP (Indicació Geogràfica Protegida) per a l'auberge, és a dir, que distingeix un producte de qualitat, la directora general ha alertat que aquest és un procés regularitzat que requereix de documentació i d'uns estàndards de qualitat que cal tenir. Tot i així, ha assegurat que la Generalitat està treballant conjuntament amb les cooperatives locals per continuar amb tot el procés.

La mostra ha programat en paral·lel una jornada tècnica, adreçada al sector, i activitats complementàries com tallers de cuina per als més petits o concurs de postres d'auberge. NOTÍCIES RELACIONADES

>La mostra de l'auberge de Benissanet aplega mig centenar de varietats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.