| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


dilluns, 21 de juliol de 2008
>

Detenen dos monitors de colònies d'anglès acusats de coaccionar, insultar i robar a uns nens, a Tossa

Els nens, de 10 a 14 anys, es van arribar a tancar en un bungalou

MARC BATALLER. Tossa de Mar
La policia local ha detingut dos monitors d'unes colònies d'anglès de Tossa acusats de coaccionar, insultar i robar a uns nens de 10 a 14 anys. La matinada de diumenge, una desena de nens es va tancar en un bungalou perquè tenien por dels monitors i van avisar un pare. Aquest es va posar en contacte amb els municipals, que quan van arribar van detenir un dels acusats per resistència a l'autoritat. Hores després, quan es va descobrir la història, van detenir l'altre monitor i un amic que també era al càmping.

Diumenge a dos quarts d'una de la matinada, els municipals de Tossa de Mar van rebre l'avís d'un home de Girona que els alertava que la seva filla, que era en unes colònies d'anglès al municipi, l'havia trucat feia poc i li havia dit que s'havia tancat amb unes companyes en un bungalou perquè tenia por dels monitors. La nena va explicar que hi havia tres nois, dos dels quals eren monitors, que anaven beguts i estaven cridant i picant les finestres del bungalou. Una patrulla va anar immediatament cap al lloc indicat –un càmping de cala Llevadó– i quan va arribar va trobar una desena de nens i nenes, de 10 a 14 anys, tancats en una d'aquestes casetes. Els policies van intentar calmar-los i també van parlar amb els tres joves implicats. Enmig d'aquest diàleg, un dels monitors es va llançar contra un agent i va lesionar-lo en un mà. El noi va ser detingut per atemptat i resistència als agents de l'autoritat. Mentrestant, els altres dos joves també insultaven els municipals i, tot i que llavors no van ser detinguts, sí que van imputar-los el mateix delicte. També va anar fins al càmping el pare de Girona que havia donat l'alerta dels fets i es va fer càrrec de la seva filla i d'altres nens. A més, ahir al matí van arribar altres pares, alguns provinents d'Astúries, per endur-se la mainada.

Al llarg del dia, els municipals van parlar amb els nens –que feia una setmana que eren a Tossa–i van comprovar que el que havia passat diumenge no era un fet aïllat. Algun nen va assegurar que l'havien bufetejat i d'altres també van mantenir que els monitors, a vegades, els obligaven a donar-los petites quantitats de diners. Arran d'aquestes declaracions, els municipals van detenir els altres dos nois –un monitor i un seu amic– que eren al càmping la nit dels fets. A aquests joves, de 24 i 26 anys, se'ls acusa de desobediència als agents de l'autoritat, maltractaments, coaccions i apropiació indeguda. Al primer detingut, se li imputen els mateixos delictes més el d'atemptat. Tot i això, la investigació apunta un dels joves com a principal inductor d'aquests fets. Els tres detinguts, que a l'hora de tancar aquesta edició estaven a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, són de nacionalitat britànica.

Els campaments, que es fan durant tot l'estiu, estan organitzats per Sheffield Centre de Barcelona. Els nens van relatar, però, que el responsable de les colònies no tenia res a veure amb els fets. NOTÍCIES RELACIONADES

>Detenen dos monitors de colònies a Tossa acusats de coacció i robatori a nens

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.