| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 17 de febrer de 2020


dijous, 17 de juliol de 2008
>

El Vaticà nomena el català Francesc Pardo nou bisbe de Girona

Prendrà possessió del càrrec el 19 d'octubre i rellevarà Carles Soler, que hi va renunciar en complir els 75 anys

DAVID BRUGUÉ. Girona
El relleu de Carles Soler al capdavant del Bisbat de Girona ja és un fet. Ahir es va fer públic el nomenament de mossèn Francesc Pardo i Artigas com a nou bisbe de la diòcesi. Pardo, fins ara rector de la parròquia de Sant Esteve de Granollers, en principi prendrà possessió en la cerimònia d'ordenació episcopal que es farà a la catedral de Girona el 19 d'octubre. El nou bisbe, que serà el número 110 del bisbat, es va mostrar ahir satisfet i avui ja visitarà Girona. El seu nom ja era un dels que havien sonat per al relleu. Soler, que al setembre de l'any passat va presentar la renúncia en complir els 75 anys, serà l'administrador apostòlic de la diòcesi fins a la presa de possessió del nou bisbe. El Fòrum Joan Alsina també beneeix el nomenament, per la línia renovadora de Pardo.


+ El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, amb el nou bisbe, Francesc Pardo, a la dreta. Foto: J.A.

El relleu de Carles Soler es tancarà el 19 d'octubre a les cinc de la tarda a la catedral de Girona. Serà en una cerimònia presidida pel nunci apostòlic del Vaticà a l'Estat espanyol, Manuel Monteiro de Castro, en què es farà l'ordenació episcopal de Pardo. Aquesta mateixa cerimònia, que serveix perquè la seva condició de capellà passi a ser la de bisbe, significa ja la presa de possessió del càrrec.

Nascut el 26 de juny del 1946 a Torrelles de Foix, Pardo va estudiar al Seminari Menor de Barcelona i, d'aquí, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari Major i es va llicenciar en teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser ordenat capellà el 31 de maig del 1973. Ha exercit diversos càrrecs a l'arxidiòcesi de Barcelona i des de l'any 1997 és rector de la parròquia de Sant Esteve de Granollers. A banda, ha estat arxipreste de Vilafranca del Penedès, de l'Anoia i director del Centre d'Estudis Pastorals de les diòcesis de Catalunya durant tretze anys. És autor de diversos articles publicats en publicacions especialitzades de pastoral i parla català, castellà i francès, i té coneixements d'italià.ENTRE CINC CANDIDATS
El nom de Francesc Pardo ja havia sonat fa temps com a possible substitut de Carles Soler, però no se'l donava com a favorit. El vicari general de la diòcesi d'Urgell, Joan Pujol Balcells, vinculat a l'Opus Dei, semblava el més ben situat de tots. També s'havia parlat del bisbe d'Eivissa, monsenyor Vicente Juan Segura – representant de la línia més dura de la Conferència Episcopal Espanyola–; de Salvador Cristau Coll, rector del Seminari Diocesà de Terrassa, i de mossèn Salvador Pié-Ninot.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Llegat a Terrassa

>El que fa 110

>Soler i l'Esperit Sant

>El Fòrum Alsina, satisfet

>El bisbe de Menorca, a la diòcesi de Lleida

>El nou bisbe de Girona serà Francesc Pardo

>«És un goig, però també hi ha temor per la responsabilitat que suposa»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.