| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 31 de gener de 2023


dimarts, 15 de juliol de 2008
>

El cap de la policia de Mataró renuncia i l'Ajuntament li crea un càrrec a mida

Juan Francisco Giménez Cernuda va ser enxampat el gener passat conduint begut a Barcelona

LLUÍS ARCAL. Mataró
L'Ajuntament de Mataró ja ha trobat la manera de castigar l'excap de la Policia Local, Juan Francisco Cernuda, que el gener passat va ser enxampat a Barcelona conduint begut. L'alcalde, Joan Antoni Baron, l'ha suspès de feina i sou durant un any i un dia per haver comès una falta molt greu. Tot i això, ahir mateix Giménez Cernuda va presentar una carta de renúncia a la plaça d'intendent major, i reclama que sigui incorporat com a funcionari de l'Ajuntament en un altre lloc de treball. Baron va explicar que s'ha acceptat el requeriment i que se li ha creat un càrrec nou, el de cap de servei de l'empresa pública Gintra.


+ Giménez Cernuda, en una imatge d'arxiu com a cap de la policia de Mataró. Foto: R. PALOU

«És una mesura proporcionada, que s'ajusta a la llei.» Així va definir l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), la decisió de suspendre un any i un dia de funcions i de sou el ja excap de la Policia Local, Juan Francisco Giménez Cernuda. El decret, que ahir va signar Baron fixa com a data d'inici del compliment de la sanció el dia 27 de febrer del 2008 –moment en què es va acordar suspendre de feina però no de sou de manera provisional l'excap de la policia–. Per aquest motiu s'ha demanat a Giménez Cernuda que torni els diners que ha percebut durant aquests darrers mesos. Concretament, segons l'alcalde, haurà d'abonar 9.518 euros, pertanyents al seu sou base.

La resolució del conflicte ha coincidit també amb la presentació, ahir mateix, d'una carta de l'excap de la Policia Local en què anuncia que renúncia al càrrec. A més, hi exigeix la incorporació com a funcionari de l'Ajuntament a un altre lloc de treball. En aquest sentit, l'alcalde ha ofert al policia un lloc dins de l'empresa municipal Gintra, que gestiona el parc d'aparcaments públics de la ciutat, així com la zona blava i el servei de la grua. Un càrrec que l'excap de la Policia Local ha acceptat tot i que el sou serà, segons Baron, «substancialment menor». Així, de cobrar 75.597 euros anuals passarà a guanyar-ne 67.715, deixant de banda l'antiguitat. Giménez Cernuda accedirà a la plaça un cop hagi complert la sanció.

L'alcalde de Mataró va confirmar també que l'actual cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, que substituïa Cernuda des del febrer, «té moltes possibilitats de continuar exercint el càrrec». NOTÍCIES RELACIONADES

>L'escàndol que va posar fi a 22 anys de carrera

>«Evitar el contenciós»

>El cap de la policia de Mataró renuncia i l'Ajuntament li crea un càrrec a mida

>El cap de la policia de Mataró renuncia i l'Ajuntament el recol·loca

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.