| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de desembre de 2021


diumenge, 13 de juliol de 2008
>

Cornudella de Montsant celebra la primera Jornada Literària amb onze escriptors del Camp i l'Ebre

La jornada es va completar amb un espectacle musical i el ball de Sant Cristòfor

A. TEODORO. Cornudella de Montsant
Gràcies a l'afany i l'empenta de Jesús Maria Tibau, escriptor cornudellenc, i de l'Ajuntament del municipi, per l'acceleració del projecte, ahir dissabte es va celebrar la primera Jornada Literària de Cornudella de Montsant. A l'acte hi van assistir onze escriptors de la demarcació, que van llegir alguns fragments de les seves obres. Aquesta primera edició va acabar amb un espectacle musical a càrrec de Jesús Fusté i el ball de Sant Cristòfor amb l'orquestra Aquari.


+ Àngel Lluís Carrillo durant la seva intervenció. / Foto: A. T

Tot i la pluja que va caure intensament la tarda d'ahir, Cornudella va poder gaudir de la seva primera Jornada Literària. En un primer moment es pensava que algun dels escriptors no hi podria assistir per la climatologia adversa, però finalment van aplegar-s'hi els onze literats.

El teatre La Renaixença del municipi del Priorat es va vestir de gala per celebrar aquesta primera edició literària que, en paraules de Salvador Salvadó, regidor de Turisme, va ser «tot un èxit de participació i assistència». Passades les sis de la tarda va començar la lectura de fragments per part dels diversos escriptors, provinents del Priorat, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Cadascun d'ells va fer una presentació i va recitar un breu fragment de l'obra escollida. Prop d'una cinquantena de persones van acostar-se fins al teatre per delectar-se amb les paraules i els versos dels ponents.JOSEP M. TIBAU, PIONER


«Aquesta primera jornada literària neix del desig que escriptors amics meus coneguessin la terra que tants cops anomeno als llibres.» Aquesta va ser l'afirmació inicial del discurs de l'escriptor cornudellenc, que va explicar: «La idea es va anar enfortint a poc a poc gràcies a la meva il·lusió i a l'esforç de l'Ajuntament per accelerar el procés.» D'aquesta manera naixia l'activitat que, tal com deia el regidor de Turisme, «ha tingut molt d'èxit i ressò social, fins al punt que altres escriptors també volien assistir a l'acte, i fins i tot s'ha comptat amb la presència d'editors».

Aquesta primera edició que, en paraules de Salvadó, «és única al Priorat i tindrà continuïtat en un futur després de veure la bona acollida que ha tingut», es va completar amb una actuació musical a càrrec de Jesús Fusté, anomenada Lletres d'aigua, i el ball de Sant Cristòfor amb l'orquestra Aquari a la plaça de la Vila.


Àngel Lluís Carrillo


Fresas y melocotones
Cinta Mulet
Qui ha mort una poeta
Coia Valls
Haikus del gronxador
Emigdi Subirats
Tomás Serra
Jesús Maria Tibau
El vertigen del trapezista
Josep Gironès
La cabana
Josep Igual
Faules mamíferes
Òscar Palazón
Un rostre que no és meu
Teresa Bertran
Terres de salabror

Tomàs Camacho
Ikebanes d'aire
Xúlio Ricardo Trigo
La veritat cansa


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Cornudella reuneix onze escriptors del Camp i l'Ebre en la seva primera diada literària

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.