| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 18 d'octubre de 2017


divendres, 11 de juliol de 2008
>

«La taverna d'Enrico» es traslladarà en una vela de circ a les muralles de Tortosa

«La juguesca dels déus» i «Molt soroll per no res» seran les altres obres en exclusiva de la Festa del Renaixement

GUSTAU MORENO. Tortosa
El trasllat de La taverna d'Enrico, un dels espectacles més populars de la Festa del Renaixement, serà una de les principals novetats d'enguany i un dels atractius del nou espai de les Avançades de Sant Joan. El director de la festa, Domingo Tomàs, va avançar ahir que l'espectacle de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries s'instal·larà en una vela de circ que tindrà 23 metres de diàmetre, 12 metres d'altura i una capacitat per a 300 espectadors. Els altres espectacles d'aforament limitat i exclusius de la Festa del Renaixement seran la missa sacra que ha preparat el Cor Flúmine, l'obra musical La juguesca dels déus, a càrrec del Cor Tyrichae, i una versió tortosina de Molt soroll per no res, de William Shakespeare, que Tamquam representarà al pati dels Reials Col·legis.


+ Una imatge d'arxiu de «La taverna d'Enrico», l'espectacle dels Quicos. Foto: A.S.

L'organització de la Festa del Renaixement, que Tortosa celebra enguany del 24 al 27 de juliol, va presentar ahir els espectacles d'aforament limitat que seran produccions exclusives de la festa. La principal novetat és el trasllat de La taverna d'Enrico, que enguany no es veurà al Casal Tortosí per les obres que s'han de fer a la plaça de Sant Joan i al barri del Rastre. Així, l'espectacle renaixentista dels Quicos només es veurà en una vela de grans dimensions que instal·laran al recinte emmurallat de les Avançades de Sant Joan. «A més, per veure tota la Festa del Renaixement, caldrà arribar fins a les Avançades», va afirmar Domingo Tomàs.

D'altra banda, el Cor Tyrichae, juntament amb el grup Lympha, presentarà l'obra musical La juguesca dels déus, una comèdia d'embolics sobre les relacions humanes en què també apareixeran Venus i Mart. L'obra es podrà veure al pati del Palau del Bisbe. I l'altra coral tortosina, el Cor Flúmine, va anunciar que un dels espectacles clàssics de la festa, la taverna del Cantina Cantorum, es prendrà un any sabàtic. Així, Rosa Caballol va explicar que han preparat un repertori de música sacra molt difícil d'interpretar i que també han convidat un quartet vocal, Música Suavis. «És un repertori de música religiosa que no s'interpreta enlloc i, per tant, és una aportació a la riquesa de la Festa del Renaixement», va dir Caballol. A més, la missa es cantarà al lloc que antigament ocupava l'antic orgue de la catedral, que, segons va remarcar la representant del Cor Flúmine, té una acústica «fantàstica». En aquest sentit, un altre escenari molt especial serà el pati dels Reials Col·legis, en què la companyia Tamquam representarà la seua adaptació tortosina de l'obra shakespeariana Molt soroll per no res. Així, la directora, Marga Julià, va detallar que han traslladat l'acció de l'obra a la Tortosa del segle XVI.

«Molt soroll per no res»

- Preu: 10 euros
- Reials Col·legis
- Durada: 80 minuts
- 150 places
- Sessions: divendres a les 21.00 i a les 23.30; dissabte a les 22.00 i a la 1.00, i diumenge a les 22.00 hores

«La taverna d'Enrico» - Preu: 11 euros
- Avançades de Sant Joan
- Durada: 60 minuts
- 300 places
- Sessions: dijous a les 23.30; divendres i dissabte a les 19.00, 21.00, 23.00 i 00,30, i diumenge a les 19.00, 21.00, 23.00 i 1.00 hores

«La juguesca dels déus» - Preu: 6 euros
- Palau Episcopal
- Durada: 60 minuts
- 150 places
- Sessions: divendres a les 22.30 i 00.00, i dissabte a les 21.00 i a les 00.00 hores


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El conseller Tresserras serà el pregoner del Renaixement

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.