| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de juny de 2024


dimecres, 9 de juliol de 2008
>

Girona multarà amb 90 euros els ciclistes que circulin a més de 30 km/h

La nova ordenança de circulació preveu la implantació d'àrees de pàrquing per a residents

DANI VILÀ. Girona
Els ciclistes que circulin a més de 30 quilòmetres per hora per la ciutat de Girona seran multats amb 90 euros. Aquesta és una de les noves infraccions que recull l'ordenança municipal de circulació que ahir el ple va modificar. La nova ordenança preveu la implantació d'àrees d'aparcament per a residents, que a Barcelona s'ha batejat com a àrees verdes. En global, l'ordenança tipifica unes setanta noves infraccions, a més, de modificar-ne d'altres. Els canvis introduïts també serveixen per adaptar-se al carnet per punts i tipificar quines infraccions comportaran la retirada del permís de conduir o el nombre de punts que es perdran.


La regidora de Mobilitat i Via Pública, Isabel Salamaña, va argumentar la modificació de l'ordenança de circulació per preveure en un futur la implantació de zones d'aparcament de prioritat per als veïns del barri. Els canvis també permeten recollir la proposta que havia fet la Defensora del Ciutadà i a partir d'ara la grua municipal podrà retirar un vehicle estacionat davant d'un gual sense que el ciutadà que ha denunciat la infracció hi hagi de ser present. L'ordenança s'adequa també als nous carnets per punts, s'actualitzen alguns preus de les multes i s'introdueixen infraccions.

El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va criticar que la previsió d'implantar àrees verdes d'aparcament es reculli a la ordenança «sense que coneguem a quins barris i com es vol aplicar» o si darrere del canvi «hi ha un argument recaptador». CiU es va abstenir en aquesta votació que va rebre el suport dels tres grups del govern i dels dos regidors del Partit Popular.MOCIÓ PER LA MAT


Tots els grups municipals van donar suport a la moció en què es reclama que la polèmica MAT sigui soterrada entre Bescanó i Baixàs, al mateix temps que es demana aprofitar el pas de la línia per «endreçar el mapa elèctric en alta tensió de l'urbana de Girona». També es vol el soterrament de les connexions elèctriques que des de Bescanó arriben a l'àrea de Girona i Salt.

Entre altres acords, es va adjudicar a Servià Cantó les obres d'urbanització de Domeny, que s'executaran en 20 mesos. Es va fer un pas més per les àrees residencials de Mas Marroc i l'Avellaneda que desenvoluparà la Generalitat.

- Estacionar un vehicle de tres rodes o quadricicle als llocs habilitats per a ciclomotors i motos. 60 euros de multa.
- Circular en bicicleta o cicle sense respectar la preferència de pas dels vianants que travessen el carril bici. 90 euros.
- Lligar amb qualsevol mitjà una bicicleta, motocicleta o ciclomotor a un element de la via o mobiliari urbà. 30 euros.
- Circular en bicicleta per una via amb més d'un carril en el sentit de la marxa sense fer-ho per la dreta del carril. 90 euros.
- Circular en bicicleta a més de 30 km/h. 90 euros.
- Conduir de forma negligent amb risc per altres usuaris. 300 euros i un mes sense carnet.
- Circular en sentit contrari a l'ordenat per l'autoritat per raons de fluïdesa o seguretat. 450 euros i un mes de suspensió.
- No advertir la maniobra de canvi de direcció amb antelació suficient a la resta de vehicles. 150 euros.
- Fugir del lloc de l'accident, estant-hi implicat. 300 euros i un mes sense carnet.
- Transportar persones o grups diferents d'escolars a què específicament es refereix l'autorització especial. 4.601 euros.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Adif informa en castellà

>Nova discussió pel xalet Tarrús

>Multaran els ciclistes que vagin a més de 30 km/h per Girona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.