| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 24 de juliol de 2021


dilluns, 7 de juliol de 2008
>

Camacho rep la benedicció de Rajoy i rebutja que Nebrera utilitzi el bon resultat com a aval

La nova presidenta allarga la mà als partits catalans i els insta a no excloure el PP dels pactes polítics amb «cordons sanitaris»

E. AGULLÓ S. PICAZO. Barcelona
El PP es va llevar sense rastre de ressaca de l'elecció ajustada, dissabte, de la nova presidenta catalana i dels xiulets a la cúpula estatal. Aplaudiments per a Ana Mato, rebuda càlida per a Rajoy, benedicció del líder del PP pel resultat de Sánchez-Camacho i cap menció explícita a Nebrera. La presidenta electa va agafar les regnes i va avisar la seva rival: «No es pot reclamar res en funció de cap percentatge de vots.» Sánchez-Camacho va advocar per un «projecte comú» en sintonia amb l'estatal i, per fer-ho, va dir que té «la responsabilitat de parlar amb Nebrera, però també amb tothom, perquè és una militant més». Rajoy li va demanar una «alternativa de govern». I ella va oferir diàleg als partits catalans: «No vull més pactes del Tinell ni més cordons sanitaris. Us allargo la mà.»


+ La presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, i el líder del PP, Mariano Rajoy, ahir, al final del congrés. Foto: EFE

El president del PP, Mariano Rajoy, va legitimar el triomf d'Alicia Sánchez-Camacho en la clausura del congrés català. Va tenir paraules d'agraïment a la feina feta per Daniel Sirera en l'últim any –el fins ara president les va agrair amb cara de circumstàncies–, però no va fer grans al·lusions a la crisi desfermada amb l'impuls a la «candidatura d'unitat» oficial de Camacho. Rajoy hi va passar de puntetes: «Ja sé que les coses no són fàcils», va admetre davant els militants.

Els populars van fer pinya amb la presidenta electa, que ha convidat Nebrera a integrar-se a l'executiva. La diputada, que en virtut del seu càrrec ja té dret a ser-ne membre nada, encara no ha acceptat formalment l'assumpció de cap responsabilitat. Ara bé, Camacho, amb el 56% de suport, va deixar clar a Nebrera (43%) que, un cop superat el congrés, continua sent «una militant més».

Sánchez-Camacho va reivindicar la catalanitat del partit i va prometre defensar «els interessos propis dels catalans» amb el «projecte comú» que el PP té per a tot l'Estat. Dins d'aquest marc d'actuació, Rajoy la va encoratjar a fer un partit «de govern». I ella va avisar els representants d'altres formacions polítiques catalanes presents a la sala que no tolerarà que excloguin el PP de la vida política catalana amb «pactes del Tinell» i «cordons sanitaris».

Després d'aquesta oferta de diàleg, la nova líder dels populars va exigir a José Montilla que acati la sentència del TSJC i apliqui la tercera hora setmanal de castellà en l'educació primària, posició radicalment oposada a la que defensen el PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU. Rivalitats a banda, la presidenta del PP fer una emotiva abraçada a la socialista Manuela de Madre.REUNIÓ DE L'EXECUTIVA
La nova direcció del PP a Catalunya es va reunir ahir a primera hora del matí per definir les qüestions prioritàries a resoldre. Camacho va avançar que volen resoldre «de seguida» la crisi del partit a les comarques gironines, encara en mans d'una gestora perquè l'executiva es va dissoldre abans de les eleccions del 9-M. El nou secretari general, Jordi Cornet, va demanar a tota la militància que treballi de valent perquè «aquí no sobra ningú, però qui no treballi potser sí que sobra».


 NOTÍCIES RELACIONADES

>CiU, ERC i ICV creuen que al PP només decideix la direcció estatal

>La cara partida

>Ana Mato canvia els xiulets per aplaudiments al final del congrés

>Fernández Díaz i Sirera, membres d'honor del PP

>Nebrera veu en el líder estatal del PP el seu «interlocutor natural» per negociar

>Chacón i Iceta diuen que el PSC ha sortit «enfortit» del congrés federal del PSOE

>Camacho rebutja que Nebrera utilitzi el bon resultat com a aval

>Sánchez-Camacho rep la benedicció de Rajoy i rebutja que Nebrera utilitzi el bon resultat com a aval per negociar quotes en la direcció

>«Jo liderava la candidatura legítima»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.