| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


diumenge, 6 de juliol de 2008
>

La VIII Piraguada Popular en Defensa de l'Ebre «omple el riu de vida» amb prop de 300 participants

La PDE continuarà amb les mobilitzacions tot i la derogació del transvasament

JOSEP MEDINA. Xerta Tortosa
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va celebrar ahir la VIII Piraguada Popular, que va tenir lloc en el tram de riu comprès entre Xerta i Tortosa i en què van participar prop de 300 persones. L'organització pretén «omplir el riu de vida» perquè cada vegada siguin més els que el defensin. A més, va assegurar que la plataforma no es detindrà en la seua lluita i continuarà amb els seus objectius de millorar la qualitat de vida del riu, aturar els transvasaments i avançar cap a la nova cultura de l'aigua.
+ Participants de la piraguada popular en la seua arribada a Tortosa; i en l'inici del recorregut a Xerta, baix a l'esquerra. Foto: M.M.

Prop de 300 persones es van reunir ahir al matí a l'embarcador de Xerta per baixar amb piragües pel riu Ebre fins a Tortosa en el que va ser la VIII Piraguada Popular en Defensa de l'Ebre, organitzada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Els participants van baixar remant fins Aldover, on es van aturar per esmorzar i descansar abans de reprendre de nou el camí cap a Tortosa. Les piragües van fer cap a Tortosa al migdia en el tram de riu que està davant de les pintades de «No al transvasament», on els de l'organització de la PDE havien preparat un canal simbòlic amb globus blaus per on els participants van travessar amb les piragües simbolitzant l'alegria per la derogació del decret de sequera que permetia el transvasament cap a Barcelona. A més, la PDE va preparar un acte a Tortosa amb timbalers i gegants que duien el nus del símbol de «no al transvasament». Un cop van arribar les piragües, es va encetar una traca que posava fi al recorregut i que tancava una etapa de lluita que ha culminat amb l'alegria de tots els que van lluitar per la causa. L'objectiu d'aquesta festa és que els participants gaudeixin i visquin la natura i el riu i que simpatitzin en la causa que defensa la plataforma, alhora que promou cada vegada més defensors del riu.

L'acte està emmarcat dins la xarxa European River Network per uns rius nets i vius, una causa per la qual la PDE tampoc deixarà de lluitar, com va afirmar ahir el president de la plataforma, Manolo Tomàs, que va afegir que «cal continuar en alerta quant a les extraccions d'aigua i vigilar amb la contaminació i els cabals poc ecològics del riu, per la qual cosa, en cap cas, les mobilitzacions en defensa del riu no s'han acabat». A més, Tomàs va destacar que les prioritats actuals de la plataforma són: «millorar la qualitat de vida del riu, aturar els transvasaments que amenacen l'Ebre i avançar cap a la nova cultura de l'aigua amb la millora de la gestió i l'eficàcia dels recursos hídrics, que és un camí imprescindible per arribar a una solució on ningú surti perjudicat». Així doncs, la Plataforma en Defensa de l'Ebre té la intenció de continuar mobilitzant-se amb l'objectiu que els territoris arribin a una sostenibilitat tant ambiental i econòmica com social. NOTÍCIES RELACIONADES

>Piragües contra qualsevol transvasament.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.