| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 11 d'agost de 2022


dimarts, 1 de juliol de 2008
>

Penedès. Els invents de la fira Attic atreuen unes 3.500 persones a Neàpolis

El consistori valora positivament la fira, que perd més d'una tercera part de visitants respecte a Galàctica

MÍRIAM DE LAMO. Vilanova i la Geltrú
Els 12.500 visitants que va atreure la darrera edició de Galàctica, el 2006, queden lluny dels 3.500 que han passat per la nova fira d'idees i invents Attic, a Neàpolis, entre dijous i diumenge. L'afluència de gent no era l'objectiu del nou format de la mostra, segons el director, Pep Torres. El regidor de Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, també ha afirmat que el control del nombre de visitants no ha estat el mateix que el de Galàctica, que se celebrava al pavelló poliesportiu del Garraf. El ressò mediàtic i la dignificació de l'espai són dos dels objectius assolits amb la nova edició de la fira, segons el regidor i el director d'Attic.


 Foto: M.L.

+ A dalt, la botiga de l'Attic, diumenge a la tarda; a baix, tots els premiats de la fira. Foto: M.L.

«Pensem que ha estat un èxit, l'afluència de gent ha estat màxima», va assegurar el regidor de Promoció de la Ciutat diumenge, just quan es va tancar l'Attic 2008. El canvi del pavelló poliesportiu del Garraf per Neàpolis ha permès «dignificar» la seu de la fira, segons Álvaro, que va situar el nombre de visitants que han passat per taquilla entre dijous i diumenge entre els 3.000 i els 3.500. Álvaro també va destacar «el ressò mediàtic» del certamen. «S'ha parlat dels invents, de la seva aplicació, de la recerca», va assenyalar el regidor. En total, van exhibir-se 72 invents de 52 inventors, segons l'Ajuntament. El director de la fira va afirmar que «no es busca que vingui molta gent, sinó que el concepte d'una invenció tingui un altre caire». Torres va desitjar: «Tant de bo que d'aquí a dos o tres anys l'afluència de gent sigui més massiva, però aquest no és l'objectiu.»

Neàpolis ha funcionat com a espai segons el director, que també va referir-se a la bona participació de les ponències, amb una mitjana d'uns cent assistents. Torres també va parlar de la «sensació de germanor entre els inventors», que va atribuir «a les activitats» durant la fira. La incorporació de la tecnologia, i les fires que s'organitzen arreu del món són dos dels projectes de futur que el director d'Attic vol incloure en les pròximes edicions. «Volem portar molta més gent d'altres països», va assegurar Pep Torres.

La fira d'enguany és un nou format de Galàctica, un certamen també dedicats als invents, que el 2006 va arribar a la seva tretzena edició, i que l'any passat va organitzar unes jornades per reflexionar sobre el seu futur. A la seva darrera edició, Galàctica va atraure uns 12.500 visitants, si bé altres anys havien passat per la mostra fins a 17.000 persones, segons dades de l'Ajuntament.ELS PREMIS
Un dispositiu de combustió concèntrica va ser l'invent guardonat amb l'Attic d'Or, en un acte celebrat diumenge a la tarda; els Attic de Plata van ser per al Minisiset, un cotxet infantil que simplifica el plegatge i redueix la mida; un taulell d'escacs per a fins a sis jugadors –que també va rebre el premi Simpattic, escollit pels visitants a través d'un SMS– i un sistema d'entrenament per a tennistes. L'empresa vilanovina Redman Th, amb una aula mòbil d'informàtica, va guanyar el premi del British Invention Show, i podrà assistir gratuïtament a aquesta fira d'invents que se celebra a Londres a l'octubre. El premi de la Cambra de Comerç de Barcelona a la innovació industrial va ser per a Pisafirm, un producte antilliscant per a banyeres, plats de dutxa i paviments. El guardó escollit pel públic va ser per a Kalzatines, un aparell que permet posar-se mitjons i mitges sense ajupir-se.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El govern de Vilanova aprova Attic malgrat la pèrdua de visitants

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.