| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dilluns, 30 de juny de 2008
>

L'institut de recerca de l'aigua tindrà tres-cents investigadors al parc de la UdG

La Generalitat acorda una seu mixta entre l'institut català (ICRA) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)

EDUARD BATLLE. Girona
El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) té un complex preparat per acollir la seu de l'ICRA, que ha de ser l'institut de referència de recerca de l'aigua a Catalunya i l'Estat. Inicialment eren dos edificis, que s'han d'inaugurar a final de l'any vinent, amb uns dos-cents investigadors, però en les últimes setmanes el Departament d'Universitats i Recerca ha gestionat un protocol perquè en aquesta seu també s'instal·lin els investigadors espanyols que formen part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Aquest futur projecte provocarà que s'acabi creant un institut de recerca de l'aigua de prestigi internacional. En total, seran 9.000 m², uns tres-cents investigadors i un «segell de qualitat per al parc».
 Foto: JOAN SABATER

+ Aspectes de la maqueta de la seu de l'ICRA al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Detall de les tres seus i l'entrada principal. En la imatge inferior, l'estat actual de les obres. Foto: JOAN SABATER

«És una gran notícia per al parc, la UdG i la ciutat que el CSIC vingui a Girona. Això suposarà que el parc es pugui revaloritzar», valora Ramon Moreno, director general del Departament d'Universitats i Recerca. Moreno és qui ha gestionat el centre mixt entre l'ICRA i el CSIC perquè sigui una realitat en els pròxims anys. «És molt important crear un nucli de primer nivell, que tingui caràcter i estigui ben especialitzat», raona Moreno.

El CSIC serà qui construirà l'edifici, que tindrà uns 3.000 m², i serà la Generalitat qui hi situarà els equipaments. En total, s'ha previst que els tres-cents investigadors formin un centenar de grups mixtes entre els dos instituts.

Segons Moreno, l'arribada del nou director de l'ICRA, Damià Barceló, ara mateix vinculat al CSIC a Barcelona, ha estat clau perquè s'acabi produint un acord mixt. Barceló és qui liderarà aquest projecte, després d'ocupar el lloc de Victòria Salvadó, que va ser cessada del càrrec fa tres mesos. «Tenim el número u. És el millor investigador de l'Estat», considera Moreno. Barceló compaginarà la tasca a Barcelona amb la del parc de la Creueta, fins instal·lar-se a Girona d'aquí dos anys. Barceló destaca amb satisfacció la possibilitat de liderar un projecte «d'aquest nivell».

El nou centre mixt de Girona té com a referència l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Aquest centre, que es va inaugurar fa més de cinc anys, funciona de la mateixa manera que ho farà el projecte de la UdG. «Té la mateixa extensió, una xifra semblant d'investigadors i laboratoris, i està dins d'una universitat territorial. És l'exemple que els bons projectes es poden plantejar fora de les universitats de Barcelona», expressa Moreno.RAMON MORENO
DIRECTOR GENERAL DE RECERCA
«És un projecte d'alt nivell, com si fos de primera divisió, i serà molt important per al parc i la ciutat»

«Si el CSIC, amb tota la seva dimensió, ve al parc tecnològic de la UdG és perquè considera que l'ICRA és un projecte creïble»
Humanitats i ciències socials - Institució Milà i Fontanals (IMF)
- Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE)

Biologia i biomedicina - Centre d'Investigació Cardiovascular
- Centre d'Investigació i Desenvolupament
- Inst. de Biologia Molecular de Barcelona
- Inst. d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB)
- Laboratori de Genètica Molecular Vegetal

Recursos naturals - Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB)
- Inst. Botànic de Barcelona (IBB).

Centre mixt CSIC-Aj. de Barcelona.


- Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA)
- Inst. de Ciències de la Terra Jaume Almera (ICTJA)

Ciència i tecnologies físiques - Centre Nacional de Microelectrònica (CNM)
- Inst. de Ciències de l'Espai
- Inst. d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA)
- Inst. de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI). Institut mixt CSIC-Univ. Politècnica de Catalunya
- Observatori de Física Còsmica de l'Ebre

Ciència i tecnologia de materials - Inst. de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB)

Ciència i tecnologies químiques - Centre d'Investigació i Desenvolupament
- Inst. d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona Josep Pascual Vila


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Pendents de Turisme

>Una marca per al parc

>L'institut de l'aigua tindrà tres-cents investigadors a la UdG

>«La vocació és ser un referent internacional en temes d'aigua»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.