| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de novembre de 2019


dilluns, 30 de juny de 2008
>

TMB busca un solar on fer la cotxera de busos que substitueixi la de PonentEFE. Barcelona.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) busca terrenys propers a les rondes per instal·lar-hi una nova cotxera que substitueixi la de Ponent. La cotxera de Ponent es troba ara en una zona de l'Hospitalet de Llobregat en què ja no pot créixer més. Segons el vicepresident executiu de TMB, Didac Pestaña, la nova cotxera hauria de tenir capacitat per a uns 300 autobusos i estarà pensada com a centre integral, per aparcar els vehicles però també per fer-hi manteniment mecànic i organització del treball. Ara TMB estudia diferents opcions d'espais, encara sense cap concreció.

La nova instal·lació està inclosa dins el pla d'empresa 2009-2012, que també preveu renovar la flota d'autobusos urbans amb 206 vehicles nous, que es posaran en circulació entre aquest any i el pròxim.

Amb la intenció de millorar el servei d'autobusos a la ciutat, l'empresa busca noves fórmules per reduir la freqüència de pas dels vehicles entre parades. En aquest sentit, Pestaña va indicar que tècnics de la companyia, conjuntament amb l'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, estudien la implantació d'una regulació dels semàfors adequada a la velocitat dels autobusos: l'objectiu és que els autobusos puguin incrementar la seva velocitat comercial, sobretot al centre de la ciutat.

Ara ja s'estan fent proves amb aquest sistema de regulació semafòrica al carrer Aribau. Segons el vicepresident de TMB, els estudis realitzats fins ara indiquen una millora de la velocitat d'un 7 a un 8 per cent.

Quant al servei del metro, Pestaña va admetre que TMB «no contempla» la implantació del metro ininterromput el divendres a la nit, a causa de les necessitats de manteniment de la xarxa.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.