| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 14 d'abril de 2021


diumenge, 29 de juny de 2008
>

Els nous estatuts de la CUP enfortiran l'estructura amb vista a unes eleccionsS.P.. Barcelona

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) volen fer seu un dels lemes zapatistes: «Anem lents perquè anem lluny.» Sense precipitació ni debats essencialistes, l'Assemblea Nacional de les CUP es reuneix avui a Manlleu per establir uns nous estatuts. Els objectius són: a curt termini, enfortir l'organització i donar més poder de decisió al secretariat nacional, i a llarg termini, fer el salt del municipalisme al Parlament.

El debat d'avui, per tant, encara no serà electoral, però es donarà el tret de sortida per prendre aquesta controvertida decisió en el futur. El problema, segons explica Adam Majó, membre del secretariat, és que «els estatuts anteriors eren de mínims i de simple coordinació». Ara, en canvi, la proposta a votar enforteix l'estructura del partit, i «dóna més poder i capacitat per decidir a nivell nacional», diu Majó.

Després d'un any de treball, la comissió estatutària ha intentat encabir al text marc prop d'un centenar d'esmenes que s'han fet. Avui només es votaran, probablement, una vintena d'esmenes.

Una de les poques veus que voldria una major acceleració del projecte de presentar llistes al Parlament és l'MDT, mentre que Endavant, Maulets, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i alguna de les CUP més antigues prioritzen reforçar la línia municipalista. «No pot ser una decisió presa d'un dia per un altre, sinó fruit d'un debat profund i conscient de l'estratègia», afirma un document de la CUP.VINT-I-SET REGIDORS
En les municipals de 2007, les CUP van triplicar el nombre de regidors i van convertir-se en tercera força política a Vilafranca del Penedès, Berga i Sant Celoni. Actualment, l'organització ja té 27 regidors.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.