| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 d'octubre de 2021


dissabte, 21 de juny de 2008
>

Vallès. El soci independent a Viladecavalls diu que el govern té salut i que CiU coneixia les reunions amb l'oposició

L'alcalde ho confirma i anuncia que la PVA es podria integrar en les files de CiU

MAR CARRERA. Viladecavalls
El regidor de Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA), Paco Vega, va replegar-se ahir al costat de l'alcalde, Sebastià Homs (CiU), per dir que el pacte de govern té salut i que els convergents coneixien les reunions amb l'oposició, que va tallar quan se li va plantejar la moció de censura, segons Vega. Sí que havien arribat a parlar de regidories, unes 18. A més de destacar «la solidesa» del govern, Homs va anunciar que la PVA podria integrar-se a CiU, una proposta que suscita «unanimitat» a la plataforma.


+ Paco Vega i, a mà dreta, Sebastià Homs, ahir. Foto: M.C.

Homs, al costat del president local de CDC i la presidenta d'Unió, i Vega, acompanyat d'un membre de la PVA, van escenificar ahir la «solidesa» i la «salut» que té el govern, en paraules de l'alcalde (CiU) i del primer tinent d'alcalde (PVA), respectivament. Dues qualitats que s'havien posat en dubte després que l'oposició destapés que havia tingut converses amb el soci minoritari per pactar una possible moció de censura a Homs. Vega, clau de volta perquè garanteix la majoria als sis edils de CiU, va assegurar ahir que «des del primer dia, el líder de CiU estava al corrent» de les cinc reunions que va mantenir amb l'oposició, les primeres amb el portaveu del PSC, Francisco García, i les dues últimes amb els representants dels tres grups de l'oposició –PSC, ERC i ICV, cada grup amb dos regidors en el ple. Homs va dir ahir que coneixia les trobades, fetes en un començament per «reconduir les relacions entre govern i oposició», segons Vega.

«Li deia que ho havia de tallar, perquè no portava enlloc», va dir l'alcalde als mitjans. Unes reunions que Homs considerava un «exercici de masoquisme», però que Vega va continuar; segons Homs perquè és «força rebec». Rebec o no, i malgrat Vega va assegurar que no havia assistit a l'última reunió després d'escoltar que estudiaven una moció de censura a l'alcalde, les negociacions van arribar força endavant. Ahir Vega va confirmar que l'oposició li havia posat sobre la taula una proposta de cartipàs de «divuit regidories», però sense acord de programa, com destacava el portaveu d'ERC, Lluís Soler.

«Han fracassat», va dir Vega respecte a l'oposició, a qui retreu secretismes entre ells. Mentre durant les converses ICV va proposar l'alcaldia rotativa, tant el PSC com ERC es van projectar a l'alcaldia i es van rebutjar mútuament. Vega, que ara té les àrees d'Obres i Serveis i Governació, va assegurar que només ERC hauria tractat com a «proposta raonable» la hipotètica alcaldia de la PVA.

Homs va anunciar la voluntat d'integrar els membres de la PVA «a les files de la coalició de CiU». Una proposta que suscita «unanimitat» entre els membres de la plataforma, segons Vega. Sobre la moció de censura, l'alcalde va dir que era «impossible» justificar una moció quan durant l'últim any s'ha fet «el que no s'havia fet ni en les millors situacions de majoria absoluta». I va citar obres com ara la piscina de Can Trias, la gespa artificial a les zones esportives, el futur pont de Sant Miquel de Guanteres i l'habitatge social. NOTÍCIES RELACIONADES

>El soci independent dóna salut al govern de Viladecavalls i diu que CiU sabia que negociava

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.