| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 12 d'abril de 2024


dissabte, 21 de juny de 2008
>

Unes tres-centes persones tallen durant una hora l'N-340 a l'Aldea per reclamar l'alliberament de peatges

Els manifestants van col·lapsar també la sortida de l'AP-7 a Amposta

ROSER ROYO. L'Aldea
Els veïns de l'Aldea van tornar a sortir al carrer ahir per reclamar l'alliberament de peatges mentre no estiga construïda la variant de l'N-340 a l'altura del seu municipi. Més de tres-centes persones van tallar l'N-340 just al punt en què enllaça amb la sortida de l'AP-7 a Amposta, fet que també va col·lapsar aquest accés. Els manifestants van advertir que mantindran els talls de carretera cada dimarts i divendres mentre la Generalitat no allibere els peatges com ha fet a d'altres punts del país.


+ Els manifestants van tallar durant una hora l'N-340 i la sortida de l'AP-7 a Amposta. Foto: R. ROYO
«No som productes de supermercat més barats. Si a d'altres punts de Catalunya alliberen els peatges aquí també volem la mateixa mesura», així de contundent es va manifestar ahir el portaveu de la Plataforma Aldea, Jordi Rosales, que va lamentar les últimes declaracions del conseller Joaquim Nadal al Parlament quan, per respondre a la diputada ebrenca Marta Cid, va admetre que la promesa bonificació dels peatges de l'Aldea a l'Ampolla es va quedar en un calaix al febrer, amb motiu de les eleccions generals, i fins ara no s'havia tornat a posar damunt la taula. També es va mostrar especialment crític l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu (ERC). «La pregunta de la diputada i la resposta de Nadal em semblen perfectes, però crec que després de tants anys de problemes ja és hora de passar de les paraules als fets», va manifestar Andreu, que va avançar que fins que no s'alliberen els peatges el poble de l'Aldea continuarà tallant l'N-340 dues vegades per setmana, els dimarts i els divendres. La d'ahir, però, va ser una manifestació «significativa», ja que es va fer a la cruïlla entre l'N-340, la sortida de l'autopista AP-7 a Amposta i la carretera de Deltebre, fet que va provocar cues quilomètriques i un col·lapse important, i més tenint en compte que estaven a les portes d'un cap de setmana amb pont inclòs. Més de tres-centes persones van tallar l'N-340 durant una hora i van anar caminant amb pancartes on es llegia «L'Aldea diu prou. Variant ara», «Alliberament de peatges ara» o «Ja n'hi ha prou», fins a la sortida mateix del peatge d'Amposta a l'Aldea. Entre els manifestants hi havia alcaldes i regidors d'altres municipis ebrencs, com ara el senador de l'Entesa i alcalde de Flix, Pere Múñoz, i regidors de Xerta i Camarles. Les obres de l'esperada variant de l'Aldea està previst que comencen enguany però els veïns del municipi ja estan farts de suportar l'intens trànsit –uns quinze mil vehicles al dia– i els continuats accidents mortals, és per això que reclamen l'alliberament de peatges.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.