| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 de juliol de 2024


divendres, 20 de juny de 2008
>

Vallès. L'oposició destapa converses amb la PVA per treure l'alcaldia de Viladecavalls a CiU

Els independents, que estan al govern, no es van presentar a l'última reunió per concretar un pacte

JORDI ALEMANY. Viladecavalls
L'oposició (PSC, ICV i ERC) porten mesos negociant amb la Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA) un possible pacte per fer una moció de censura i treure l'alcaldia a Sebastià Homs, de CiU. L'únic regidor de la PVA, Paco Vega, és qui va pactar amb Homs perquè continués d'alcalde, i un dels impulsors, juntament amb el PSC, d'aquestes negociacions amb la resta de grups. Fins avui no està previst que doni la seva versió dels fets. Després de dues reunions l'acord programàtic estava pràcticament fet, però no el de l'organigrama que s'havia de discutir dimecres passat en una nova trobada a la qual no s'hi va presentar la PVA.


+ Vega (PVA) i l'alcalde Homs (CiU) en un acte de diumenge.

Els tres grups de l'oposició reconeixen que les converses es produeixen des de fa mesos, concretament del gener, i que han estat impulsades pel PSC i la PVA, que va ser el grup que va pactar amb CiU i li va donar la majoria suficient per governar (set regidors) enfront dels sis que sumaven socialistes, ecosocialistes i republicans. Des d'aleshores s'han produït trobades informals i dues de formals, una primera a final d'abril i una segona durant la primera setmana de juny.

Tot i que el portaveu socialista, Francisco García, no ha volgut fer cap comentari, la primera trobada formal la va impulsar el PSC i, fins i tot, explica el republicà Lluís Soler, van presentar«un primer acord programàtic» i es van fer els primers acostaments polítics. Allà es va acordar fer una segona reunió que es va produir la primera setmana de juny, coincidint amb el succés de l'esvoranc al carrer Major, en què els quatre grups van presentar les primeres propostes d'organigrama i la PVA va demanar que si prosperava el quadripartit «volia més poder», segons diu Soler.

El PSC es va projectar per tenir l'alcaldia, fet que no va acceptar ERC, explica Soler, ja que aquest era un dels mandats que havia rebut de l'executiva local i recorda que el portaveu de la PVA, Paco Vega, prové del PSC. La contraproposta dels republicans va ser tenir ells l'alcaldia, i aleshores va topar amb la negativa socialista que després van proposar que recaigués en la PVA. ICV, de la seva banda, va suggerir sense èxit que l'alcaldia fos compartida. A petició dels republicans es va acordar una tercera trobada, el 18 de juny, que no es va fer perquè «la PVA no s'hi va presentar».

ERC entén que la PVA «ha avortat el procés de voler fer el llit a CiU» amb l'objectiu de tenir més poder, assegura no tenir res a amagar i que «sempre estem disposats a parlar amb tothom, també amb CiU». De la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Olivares, demana «llum i taquígrafs» en negociacions d'aquest tipus i un marc «estable» per parlar «sense invents estranys que alimentin ambicions personals amb una visió estreta de la política».

El regidor de la PVA, Paco Vega, acompanyat de l'alcalde, Sebastià Homs, no donarà la seva versió dels fets fins avui al matí. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els independents de Viladecavalls i l'oposició negocien prendre l'alcaldia a CiU

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.