| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 de novembre de 2019


divendres, 20 de juny de 2008
>

Simulacre d'estiu

L'Evenia Olympic Resort de Lloret evacua centenars de persones en la simulació d'un foc

la contra

JORDI COLOMER.


Si una cosa diferencia de veritat els simulacres de les situacions dramàtiques reals són les cares i el comportament dels afectats. I a l'estiu, el contrast es magnifica. Veure algú mig corrent amb un barret mexicà al cap, ulleres de sol, un refresc a la mà i un somriure d'orella a orella pot ser símptoma de moltes coses, però no pas de perill, certament. Aquesta imatge es va poder veure ahir al migdia durant un simulacre d'evacuació de l'Evenia Olympic Resort de Lloret, un complex de 30.000 metres quadrats, amb quatre hotels i 815 habitacions. Un suposat incendi a la tercera planta d'un dels hotels va ser el punt de partida de tot. Llavors, les sirenes engegades, i tothom cap a fora. Però no només això, ja que la part menys visible del simulacre també té la seva importància. Comunicacions ràpides, evitar que els clients agafin l'ascensor, tallar l'electricitat, el gas, l'aigua, tancar les portes tallafocs, enviar els responsables d'evacuació a les zones que els pertoca... L'evacuació va durar uns deus minuts, registre que la direcció del complex va valorar molt positivament. També la policia local i Protecció Civil van considerar la prova força reeixida i li van posar bona nota, amb només alguns aspectes per polir.

Els simulacres, que segons els experts són ben necessaris per a la seguretat, també tenen la seva vessant més divertida, sobretot si els clients s'ho agafen bé. Ahir es va poder veure de tot: noies evacuades estirades al carrer posant-se crema, més preocupades per si se'ls cremava la pell que no pas per les pertinences; dos avis que van fer cas omís a tot plegat i que es van quedar prenent el te al bar, ben buit, d'un dels hotels; persones greument ferides molt rialleres; morts ressuscitant; gent xerrant asseguda als vestíbuls com desitjant ser els darrers a baixar del vaixell mentre que d'altres s'ho prenien amb més entusiasme, i noies vermelles com un tomàquet embolcallades amb una tovallola i poca cosa més caminant pel carrer. Segurament els més sorpresos per tot plegat van ser els conductors que en aquell moment circulaven pel carrer. Ells no n'havien estat informats, i potser algun encara es pregunta avui què passava. Era un simulacre. No és el primer que s'organitza en aquests hotels de Lloret. La direcció del complex organitza de fa anys i periòdicament proves com aquesta, amb l'objectiu de millorar la seguretat. Però la novetat d'aquest any és que aquest cop afectava quatre hotels alhora, ja que n'hi ha un de força nou, del juliol de l'any passat. La gent, diuen, s'ho agafa bé perquè a la resta d'Europa estan més acostumats que aquí a actuacions d'aquesta mena. Tot sigui per la seguretat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.