| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


dimecres, 18 de juny de 2008
>

Penedès. L'Ajuntament de Cubelles adjudica les obres del pont per 1.262.000 euros

El ple va celebrar-se per primer cop al centre social, que facilita l'accés als ciutadans discapacitats

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
Entre crítiques de falta de transparència i d'informació, el govern de Cubelles (PSC-CiU-ERC) va aprovar en solitari l'adjudicació del contracte d'obres per construir un pont sobre el riu Foix a l'empresa Excover SA per un valor de 1.262.052,38 euros, en el ple de dilluns. ICV, Iniciativa per Cubelles i Entesa per Cubelles van votar en contra de la proposta, i el PP s'hi va abstenir. Per ICV, «no hi ha res perdut», tenint en compte que l'Agència Catalana de l'Aigua encara no ha contestat les al·legacions contra el projecte, i perquè encara es pot presentar un recurs potestatiu de reposició davant el director de l'ACA.


+ El grup d'ICV –en primer terme– presentarà un recurs de reposició contra el projecte. Foto: M.L.

Excover SA ha guanyat el concurs d'adjudicació del contracte per a l'execució del projecte del pont a l'altura dels carrers Pompeu Fabra i Lleida de Cubelles. La proposta econòmica de l'empresa era la més baixa de les vuit licitadores: 1.268.052,38 euros –la més elevada era d'1.399.109,91–. Segons havia assegurat anteriorment l'alcaldessa, les obres s'iniciaran al setembre, i la previsió és que durin sis mesos, segons el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López.

L'arquitecta municipal va explicar a ICV i al PP el sistema utilitzat per puntuar cadascuna de les propostes, amb valoració tant del pressupost com del temps d'execució i la planificació, com les propostes complementàries sobre el projecte. El regidor d'Obres, Joan Albet, va afirmar que la valoració s'ha fet «a nivell tècnic, sense cap tipus d'influència a nivell polític». «En cap moment s'ha tingut en compte el que deia la població. Les coses no han estat ben fetes, ni amb transparència, ni amb participació», va dir la regidora de l'Entesa, Anna Martínez. El representant d'ICB, Josep Lluís Comas, va destacar que «la informació és insuficient», i que el projecte «vulnera molts dels principis» del seu grup, «entre els quals la preservació del medi ambient».

El ple de dilluns va celebrar-se per primer cop, i de manera provisional, al centre social de Cubelles; l'acord al qual van arribar tots els grups per traslladar les sessions de lloc va permetre l'assistència de persones amb problemes de mobilitat. Els plens continuaran tenint lloc al centre, en espera d'unes obres de reforma que facin accessible l'ajuntament. NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. ICV presentarà un recurs de reposició

>Penedès. Fauna vol desaparèixer

>Plens accessibles a Cubelles.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.