| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimecres, 18 de juny de 2008
>

La plantilla de Pirelli vol que el govern pressioni l'empresa per tal que faci el trasllat

Van fer vaga tot ahir i es van concentrar a Barcelona

EVA GARCIA PAGÁN. Barcelona
Els treballadors de la planta que Pirelli té a Manresa van insistir ahir al govern català que pressioni la companyia en els plans per traslladar la planta a un nou emplaçament. La plantilla va fer ahir una vaga de 24 hores i es va desplaçar fins a Barcelona per fer sentir la seva protesta i l'angoixa pel desconeixement dels plans de la companyia.


+ Els treballadors es planten a la Via Laietana, de camí a la plaça de Sant Jaume. Foto: A. PUIG

Els treballadors demanen la implicació personal i institucional del president José Montilla, tot i que el comitè d'empresa confia que finalment el trasllat sí que es farà. «Pirelli sol dir la resposta a l'últim moment, a l'últim minut i a l'últim segon, i això ens dóna esperances», explicava ahir el president del comitè d'empresa, Jaume Vila. El grup va avisar que prendria una decisió sobre la nova planta aquest mes de juny.

La multinacional italiana, que dóna feina a un miler de persones a la fàbrica que té a Manresa, va anunciar el desembre de l'any 2006 la seva intenció de traslladar les instal·lacions, que ara es troben al bell mig de la ciutat i que tenen més de 80 anys d'història. Posava, però, tres condicions: que els sindicats signessin un conveni col·lectiu que moderés el creixement dels costos salarials, la requalificació dels terrenys actuals per finançar el projecte i que el nou emplaçament complís amb les exigències tècniques necessàries. «I les condicions es donen, de sobres», segons el comitè. «Pirelli no té cap excusa en aquest moment per fer marxa enrere», diuen.

Ahir a Barcelona uns dos-cents treballadors de la planta es van concentrar a la plaça de Sant Jaume, després que el seguiment de la vaga de 24 hores fos total. Els van acompanyar els secretaris generals dels quatre sindicats que estan al comitè, CCOO, UGT, USOC i CGT, que van demanar la implicació del govern català. Segons Antònia Gil (USOC), «fer país és preocupar-se pels problemes dels treballadors». El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, avisava que «Madrid no pot estar absent».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.