| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


dimecres, 18 de juny de 2008
>

Corbacho proposa limitar el reagrupament familiar
El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, es va mostar ahir partidari de canviar la llei per limitar el dret al reagrupament familiar dels immigrants a les persones que integren el nucli familiar –pares i fills menors de 18 anys– per no posar en risc l'estat del benestar.

El ministre considera que s'ha d'adequar la llei per tenir un millor control i una millor regularització del reagrupament familiar. Corbacho va explicar que ara el reagrupament familiar, a més d'entre la parella i els fills menors de 18 anys, es pot fer extensiva als sogres i pares, i que quan aquests regularitzen la seva situació «són generadors d'aquest dret per poder tornar a reagrupar», i va advertir: «Això és una cadena que pot ser infinita» i que podria provocar que els pròxims quatre o sis anys el nombre de persones reagrupades sigui «molt superior al nombre de persones que vénen de fora per treballar».

En aquest sentit, el ministre va plantejar la necessitat de «posar un cert ordre» i distingir entre el que és la «família extensiva» i la formada pel nucli de pares i fills menors i, en aquesta última, «ha d'estar garantit el dret de reagrupament, sense més límits» que aquells que estableixi la llei.

Per Corbacho, cal un «instrument útil» perquè, si continua augmentant el nombre de reagrupats en els pròxims quatre a sis anys fins a prop d'un milió, «sens dubte podria entrar en risc l'estat del benestar», que, segons el ministre, cal preservar-lo per a totes les persones que visquin a l'Estat espanyol. A més, el ministre de Treball i Immigració portarà divendres vinent al Consell de Ministres un conjunt de mesures per incentivar la tornada dels immigrants sense ocupació, que procedeixin de qualsevol des nou països que tenen convenis amb la Seguretat Social, unes 100.000 persones, del milió de ciutadans d'aquests països que viuen a l'Estat espanyol.

Segons Corbacho, aquests treballadors que han cotitzat i que tinguin dret a l'atur, de manera voluntària, podran acumular-lo per tornar al seu país. L'objectiu de la mesura, ha dit, és facilitar que les persones que s'han quedat a l'atur tinguin «una possibilitat de retornar al seu país».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.