| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 de juny de 2021


diumenge, 15 de juny de 2008
>

El govern valencià reconeix a contracor el nom de «català» per al valenciàDANIEL LUJÁN.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat finalment l'article 2.k) de l'estatut de la Universitat d'Alacant que havia estat censurat pel Consell Executiu valencià. El consell havia aprovat l'estatut el 2004 després d'haver-hi suprimit la part que feia referència a la llengua catalana. Posteriorment, la universitat va interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià. El 15 d'abril del 2008 el DOCV publicava finalment el sentit de la sentència del TSJ, però no el text original. El tribunal aleshores va requerir l'aprovació i la publicació en el DOCV del text de l'article 2.k), que diu que la Universitat d'Alacant ha de «potenciar el coneixement i l'ús de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, valencià segons l'Estatut d'Autonomia, acadèmicament català, atenent a la seua consolidació i plena normalització en tota la vida universitària.» Ho signen Alejandro Font de Mora, conseller d'Educació, i Francisco Camps, president de la Generalitat.

Josep Forcadell, cap del secretariat de promoció del valencià de la Universitat d'Alacant, considera que «la polèmica sobre el nom de la llengua és una cortina de fum perquè passi desapercebuda la situació gravíssima de la llengua catalana a l'ensenyament». A Alacant, per exemple, de 54 centres públics d'ensenyament infantil només 10 ofereixen línia de català, i als centres privats la proporció és de 32 contra 1. Maties Segura, del servei de llengües i terminologia de la Universitat Jaume I de Castelló – que espera una resolució judicial en el mateix sentit en relació amb el seu estatut–, afirma que el govern «no ha acceptat la unitat de la llengua catalana més que per imperatiu legal».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.