| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dissabte, 14 de juny de 2008
>

La Generalitat rebutja el lloc triat per veïns d'Argentona per fer-hi l'escola

Urbanisme no accepta la compensació de zones verdes que proposa el consistori

ADELA GENÍS. Argentona
El projecte de l'escola de primària que s'ha de construir a Argentona està, de moment, en suspens. Fa mig any els argentonins van votar en una consulta popular l'emplaçament on volien que es construís el centre. La Generalitat, però, no veu de bon ull el solar que ha presentat el consistori. Des de la regidoria d'Urbanisme ja s'ha anunciat que es presentaran al·legacions. L'oposició carrega durament contra el govern municipal: l'acusa de perdre un any i diu que la consulta popular va ser «un circ».

Argentona s'haurà d'esperar per disposar de la quarta escola pública. Els terrenys on s'havia de construir, al turó de Sant Sebastià, a l'extrem nord del municipi, no han agradat a la comissió d'Urbanisme de la Generalitat. El principal argument per rebutjar-ho és l'elevat pendent que té el solar –es calcula que arriba a un 20%– però també els canvis urbanístics que s'haurien de fer per aconseguir que el terreny, que és una zona verda, passi a ser una reserva per a equipaments.

El regidor d'Urbanisme d'Argentona, Xavier Collet (Tot per Argentona), va admetre que la decisió del govern català els ha sorprès. «No entenem què ha passat, ja que els raonaments tècnics els tenim a favor», va assenyalar. Collet va explicar que la intenció ara és presentar al·legacions per convèncer la Generalitat de la viabilitat del projecte, que ja està fet.

La marxa enrere de la construcció de l'escola ha provocat que l'oposició carregués durament contra el govern municipal, de Tots per Argentona i CiU. La cap de l'oposició, Ester Merino (L'Entesa), va recordar a Collet que en la consulta que es va organitzar per decidir l'emplaçament es van cometre irregularitats. «Es va muntar un circ i es va utilitzar el padró alegalment, sense mirar si les opcions per situar l'escola eren segures. S'ha perdut un any», va afegir-hi. El grup municipal Agrupació d'Argentona considera que no s'ha informat prou l'oposició i el seu representant, Fèlix Rosa, va revelar que feia dies que coneixia la negativa de la Generalitat. Des del PSC es va alertar el govern municipal que, «en urbanisme, qui té les competències és la Generalitat». Collet va negar que s'hagi perdut el temps i va criticar la proposta que tenia l'anterior equip de govern, format per L'Entesa i el PSC. «La seva opció afectava una reserva ecològica», va dir Collet. NOTÍCIES RELACIONADES

>La proposta guanyadora

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.