| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de juny de 2024


dissabte, 14 de juny de 2008
>

El govern de Viladecavalls sabia, 17 dies abans de l'esvoranc del carrer Major, que hi havia filtracions d'aiguaJ.A.. Viladecavalls

+ Estat en què va quedar el carrer el 10 de maig. Foto: EL PUNT

ERC de Viladecavalls va acusar en un ple extraordinari l'equip de govern (CiU i Plataforma Viladecavalls Actiu) d'actuar amb «negligència» en el problema de l'esvoranc que va aparèixer després de les pluges el 10 de maig passat al carrer Major, ja que disset dies abans tenia coneixement de filtracions d'aigua i no va fer res per «prevenir-ho».

El republicà Lluís Soler va llegir quatre missatges de correu electrònic que es van enviar l'arquitecte de l'obra i l'arquitecte municipal, i que consten en l'expedient de l'obra, el primer dels quals advertia el 23 d'abril a l'Ajuntament que en els treballs de la promoció de pisos al carrer Major hi havia filtracions d'aigua a les juntes del mur pantalla tot i que feia mesos que no plovia. També assegurava que no havien detectat presència «de nivell freàtic o veta d'aigua» i demanava al consistori que li indiqués què havia de fer per verificar si es tractava d'una canonada malmesa abans que «comporti patologies a l'obra». El tècnic municipal li va respondre, en dos missatges, preguntant-li d'on sortia l'aigua, si era de pluja o de clavegueram, si l'havien analitzat i si feia pudor.

Soler va acusar l'alcalde, Sebastià Homs, d'ocultar informació, un argument que van compartir ICV i PSC, els quals van recordar que en la comissió i la junta de portaveus van preguntar si havien tingut alguna incidència o queixa abans del succés i «van dir que no». Homs es va defensar assegurant que si ERC tenia la informació «vol dir que no l'hem ocultat», i va afegir que la responsabilitat de l'obra «és del tècnic facultatiu que l'executa». En aquest punt va ser corregit per Soler, que li va recordar que «la responsabilitat de la seguretat del carrer Major» és de l'Ajuntament. El ple va servir per aprovar una moció del govern en què es proposa contractar una assessoria externa per fer el projecte de restitució del carrer Major, perquè esbrini les causes del sinistre i les persones o entitats responsables. També es donarà assessorament a veïns i comerciants per a les reclamacions pels danys i perjudicis causats.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.