| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 21 d'abril de 2021


dissabte, 14 de juny de 2008
>

Roberto Olivan diu que Deltebre sí que té visió de futur per a la cultura

El coreògraf tortosí trasllada al Delta el seu taller de dansa després que Tortosa li rebutgés l'oferta

ROSER ROYO. Deltebre
Deltebre serà aquest estiu el centre neuràlgic de la cultura a les Terres de l'Ebre, ja que del 28 de juny al 26 de juliol hi coexistiran el tercer festival Bouesia i el cinquè Taller Internacional de Dansa Contemporània de Roberto Olivan, que des del 2004 se celebrava a Tortosa. El ballarí i coreògraf tortosí va denunciar ahir «la falta d'interès» de l'Ajuntament de Tortosa «per la cultura en general» ja que el consistori va rebutjar l'oferta per reconvertir el taller de dansa en un festival «integrat» a la ciutat. Olivan es va mostrar molt «il·lusionat» de poder impartir el taller a Deltebre, «on sí que hi ha visió de futur per a la cultura», va dir.


+ Un moment de la presentació del festival Bouesia i del taller de dansa, ahir a Deltebre. Foto: R.R.

«El meu cas es pot afegir al del festival Cruïlles i al de l'Entrecultures. Totes dues, apostes culturals importants però que sembla que no tenen cabuda dins l'actual oferta cultural de Tortosa.» Així de contundent es va mostrar el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan, que s'ha fet un nom dins el panorama de la dansa contemporània internacional al capdavant de la companyia Enclave, i que des del 2004 dirigia a la capital del Baix Ebre un taller internacional de dansa contemporània amb uns 110 ballarins entre professors i alumnes. Enguany, però, no va poder arribar a cap acord amb el consistori, que es va mostrar reticent a cedir-li en «exclusivitat» durant dues setmanes el pavelló firal per impartir-hi les classes. «Es tracta d'una activitat privada i hi ha altres activitats com ara els campus escolars que s'han derivat a aquest espai», va argumentar el regidor de Cultura, Joan Caballol. Ara bé, Olivan va mostrar-se «decebut» ahir amb «el criteri cultural» de l'Ajuntament i va assenyalar que el taller de dansa està obert a la ciutat. De fet, les classes són públiques i s'organitzen activitats culturals paral·leles i gratuïtes. A més, Olivan va explicar que en vista de l'espectacular creixement del taller de dansa –va passar dels vint alumnes del 2004 a superar el centenar en l'edició passada– el coreògraf va fer una proposta a cinc anys vista per reconvertir el taller de dansa en un festival «integrat» a la ciutat amb espectacles de petit format a diferents espais del nucli urbà, tallers de dansa contemporània adreçats a joves de diferents cultures i tallers també adreçats a professors de centres educatius amb l'objectiu de fer arribar la dansa també a les escoles. «Una oferta que ni s'han llegit», va lamentar Olivan, que no obstant això es va mostrar molt satisfet de poder impartir el seu taller de dansa a Deltebre. «És un lloc especial, dins un context més tranquil i natural, i ens van oferir totes les possibilitats», va dir.

El taller adreçat a professionals de la dansa i d'altres disciplines artístiques s'impartirà del 30 de juny al 12 de juliol i té més d'un centenar d'inscrits i onze professors d'arreu del món. Els horaris són de deu del matí a dos quarts de nou del vespre al Centre Cívic i cada dia es faran jornades de portes obertes de cinc de la tarda a deu de la nit. A més, s'han programat activitats paral·leles gratuïtes, entre les quals destaca l'espectacle multidisciplinari del compositor i cineasta belga Thierry de Mey, que la nit de l'1 de juliol oferirà una representació de les seues creacions cinematogràfiques amb dansa que es mesclaran amb l'espectacle Light music, del percussionista Jean Geoffroy. «És un espectacle en què els moviments tallen la llum i això produeix el so», va dir Olivan. També cal destacar l'exhibició de final de curs, el 12 de juliol, que acabarà amb una gran festa a la plaça Europa de la urbanització Riumar.

Bouesia 2008

Dissabte 28 de juny

- 23h. Concert de Victor Bocanegra

Dissabte 5 de juliol - 23h. Projecció d'El Maquinista de la General, de Buster Keaton

Divendres 11 de juliol - 23h. Òpera i sarsuela amb la soprano Marta Mathéu

Dissabte 19 de juliol - 23h. Concert d'Arangu

Dijous 24 de juliol - 23h. Performance inaugural del IV Aplec de Bouetes

Divendres 25 de juliol - 22.30h. Regsexcital de Bouversos

Dissabte 26 de juliol - 19h. Revista caminada
- 23h. Concert de Don Simon i Telefunken

V Taller de Dansa
Dimarts 1 de juliol - 22h. Espectacle multidisciplinari de Thierry de Mey

Divendres 4 de juliol - 23h. Ball folk amb Terrer Roig

Dissabte 12 de juliol - 22h. Exhibició final del Taller de Dansa. Correfoc i discjòquei


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.