| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'agost de 2019


dissabte, 14 de juny de 2008
>

Huguet anuncia que l'any vinent serà declarat Any Costa Brava en l'àmbit turístic a tot el món

Es promocionarà aquesta zona amb motiu del centenari de la creació de la marca

IMMA BOSCH ACN. Vall-llobrega
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet va anunciar ahir que l'any vinent serà declarat en l'àmbit turístic l'Any Costa Brava, amb motiu del centenari de la creació de la marca turística. Es preveuen accions promocionals d'abast mundial de la Costa Brava que es faran del setembre del 2008 al setembre del 2009. «El 2007 va ser l'Any de Catalunya a Alemanya, enguany és l'Any de Catalunya a Itàlia i l'any vinent ens centrarem en la promoció de la Costa Brava al món».


+ Huguet, ahir, amb els representants del sector del suro.

El conseller Josep Huguet, que ahir es va reunir amb la Unió d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre a Vall-llobrega, va reconèixer, però, que encara és massa aviat per enumerar quin tipus d'accions s'emprendran i a quins països es faran. «De moment hem decidit això, ja que tot plegat encara està verd. De fet, encara estem treballant en la promoció de Catalunya a Itàlia», va assegurar Huguet. A partir de la tardor, segons el conseller, «tindrem el programa consensuat de cara a l'any que ve».

El conseller va aprofitar l'ocasió per fer balanç de les diferents actuacions en matèria de turisme que s'estan fent a les comarques gironines. Entre les diferents iniciatives va destacar el pla de dinamització Terra de Comtes i Abats, al Ripollès, un projecte amb què es vol convertir indrets com ara el conjunt arquitectònic del castell de Mataplana, el santuari de Montgrony, el monestir de Sant Joan de les Abadesses i el conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll en renovats focus d'atracció cultural i artística. «Així mateix, a les comarques gironines s'ubicaran tres dels onze centres d'acollida (CAT) de Catalunya, va assenyalar el conseller.

El conseller va voler demostrar el dinamisme del sector turístic gironí amb dades de l'any 2007, en què la direcció general de Turisme va comptabilitzar una inversió de 9,4 milions d'euros per part de l'empresariat i entitats de les comarques gironines en projectes de millora i creació del producte turístic.

Davant l'imminent tret de sortida de la temporada turística, Huguet va reconèixer que les previsions són sempre arriscades, però «sí que hi ha sensacions». «El que és bastant clar és que el turisme de països emergents continuarà pujant fort, i el dubte és amb el turisme de proximitat», va dir.

D'altra banda, Huguet es va reunir ahir també amb representants del sector del clúster de les empreses de la transformació de productes del suro, a Palafrugell. El conseller va dir que es mostrava partidari que el tap de suro català es promocioni en zones de producció de vi com ara Califòrnia. NOTÍCIES RELACIONADES

>Lloret té un 68% d'ocupació en quatre mesos

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.