| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 20 de març de 2019


dijous, 12 de juny de 2008
>

El cost de la ciutat esportiva de Blanes es dispara de 26 a 33 milions d'euros

El Consorci de l'Illa de Blanes no aprova el pressupost per a aquest any 2008 per falta d'entesa

JORDI COLOMER. Blanes
La reunió que el consell directiu del Consorci de l'Illa de Blanes va posar sobre la taula una sorpresa desagradable per a molts dels assistents, ja que l'alcalde i president del consorci, Josep Trias, va informar que el cost de la ciutat esportiva de Blanes s'ha disparat prop d'un 26%. Dels 26 milions d'euros previstos inicialment, ara el pressupost definitiu de les obres puja a gairebé 33 milions d'euros, circumstància que pot suposar un problema econòmic, ja que el préstec demanat a l'Institut Català de Finances és de 30 milions. En la reunió tampoc no es va poder aprovar el pressupost per aquest any. El PSC i EUiA-ICV van acusar l'alcalde d'haver presentat una proposta de pressupost que no havia estat consensuada amb les altres administracions presents en el consorci.


+ Imatge d'ahir al vespre de la ciutat esportiva de Blanes. Foto: JORDI COLOMER

Josep Trias, va voler donar ahir un missatge d'optimisme, tot i l'increment del cost final de la ciutat esportiva. Trias va reconèixer que s'havien sorprès en conèixer que el pressupost final de la ciutat esportiva s'havia disparat per sobre de les darreres previsions, que ja havien pujat a 28 milions, i que finalment s'ha enfilat a 32.984.000 euros. L'alcalde de Blanes va reconèixer que no sabia el perquè d'aquesta desviació tan gran, i es reunirà properament amb l'empresa Gisa, que porta endavant la construcció, per saber-ne les causes. No obstant aquesta sorpresa inesperada, Trias va voler donar un missatge d'optimisme, ja que va afirmar que la Generalitat s'ha compromès a fer més aportacions econòmiques per acabar l'obra. Trias també demanarà, probablement, allargar el període de carència del crèdit de 30 milions d'euros atorgat per l'Institut Català de Finances. L'alcalde de Blanes també va assenyalar que tan aviat com sigui possible la ciutat esportiva estarà acabada, i va informar també que han demanat ajut econòmic al govern català pel tema del material com ara les porteries i les cistelles, ja que de moment no se sap com es pagaran, ja que no hi ha cap partida destinada.

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Blanes van ser molt crítics amb l'actuació de Trias. Josep Marigó (PSC) va acusar Trias d'haver anar a la reunió «amb els papers molls», ja que no va saber donar explicacions sobre el perquè de la desviació pressupostària, i perquè va presentar un projecte de pressupost per al 2008 «sense haver parlat amb les diferents administracions les quantitats que aportarien» motiu pel qual, va afirmar, no va ser aprovat.

Joan Salmerón (EUiA-ICV) va carregar també contra el govern municipal, i va assenyalar que amb el tema de la no-aprovació del pressupost per al 2008 es demostrava que Trias no va parlar amb el representant de la Generalitat en el consorci, Jordi Menéndez. Per Salmerón, la falta de pressupost per enguany és un problema, ja que s'han de pagar 1.053.000 euros de crèdit i 211.860 per al personal. «Trias no fa la feina, no hi ha els números clars», va afirmar Salmerón, que també va assenyalar que tot plegat «endarrereix l'obra».

Tant Marigó com Salmerón van avisar que no està gens clar quan estarà finalitzada la ciutat esportiva, i que podria ser que si no hi ha diners per pagar l'increment inesperat del preu finalment es deixi de fer alguna cosa dins de la ciutat esportiva per estalviar diners. En aquest sentit, Marigó va censurar també que en el pressupost municipal d'enguany no hi hagi cap partida destinada a aquesta obra. NOTÍCIES RELACIONADES

>La finalització de l'obra es fa esperar

>L'Illa de Blanes, pendent del concurs

>La ciutat esportiva de Blanes s'encareix fins a 33 milions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.