| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 28 de gener de 2022


dijous, 12 de juny de 2008
>

La Generalitat es compromet finalment amb el parc tecnològic de Mataró i hi aportarà set milions

Les obres, que costen 60 milions d'euros, estaran acabades a finals del 2010

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
El futur parc tecnològic de Mataró Tecnocampus comença a prendre forma. Les obres avancen i es preveu que les instal·lacions es puguin inaugurar a finals del 2010. De moment, ja s'han executat un 20% dels treballs i s'han gastat 12 milions d'euros. El trasllat del centre tecnològic per a empreses Cetemmsa al nou recinte servirà perquè per fi la Generalitat es comprometi econòmicament amb el projecte, valorat en 60 milions d'euros, i que n'aporti fins a un total de 7 milions.


+ Una imatge d'ahir de les obres del futur parc tecnològic Tecnocampus de Mataró. / Foto: LL.M.

El canvi de seu del centre tecnològic Cetemmsa ha estat l'excusa perquè finalment la Generalitat financi una part de l'ambiciós parc tecnològic de Mataró. L'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), va explicar ahir durant una visita a les obres del recinte, que l'ajut del govern català pot arribar fins als set milions d'euros. «Aquest és un compromís ferm, però no descartem que n'hi hagi més i que provinguin, per exemple, dels fons Feder», va assenyalar Baron. El Tecnocampus s'ha convertit en la inversió més alta que hagi fet mai l'Ajuntament de Mataró i en una aposta de futur econòmica. De fet, les estimacions municipals apunten que el nou espai permetrà la instal·lació de 75 empreses tecnològiques noves, generarà més d'una vintena d'iniciatives empresarials cada any i crearà uns 2.000 llocs de treball.

Tot i això, un dels trets diferencials serà el fet que al parc també hi haurà les dues escoles universitàries del Maresme: l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró. En aquest sentit, el nou director general de la Fundació Tecnocampus, Antoni Uix, confia que un cop fusionats els dos centres en el parc, es pugui ampliar el nombre d'alumnes i l'oferta de titulacions que ara s'ofereixen.

Durant el 2008, el projecte agafarà un nou impuls, ja que des de l'Ajuntament s'ha previst adjudicar treballs per valor de 30 milions d'euros. En la visita d'ahir, l'arquitecte Oriol Bohigas, encarregat del disseny dels diferents edificis del Tecnocampus, va destacar que el projecte oferirà «progrés econòmic a la ciutat» però també un «canvi físic» en l'aspecte urbanístic de primer ordre. NOTÍCIES RELACIONADES

>De pisos, res de res

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.