| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 d'abril de 2019


dijous, 12 de juny de 2008
>

Tortosa continua la modernització de la policia local amb la nova comissaria

La caserna s'ha instal·lat a l'antiga cooperativa de Remolins i serà del tot operativa a partir de dilluns

GUSTAU MORENO. Tortosa
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va inaugurar ahir al migdia la nova comissaria de la policia local, que s'ha instal·lat a l'edifici rehabilitat de l'antiga cooperativa de Sant Jaume, al barri de Remolins. Bel va assenyalar que la caserna és la peça més característica del procés de modernització de la policia local, que amb l'increment de la plantilla i la millora de les instal·lacions i altres recursos s'està posant «a l'altura de les millors policies municipals del país». A partir de dilluns, la policia local prestarà servei a la nova comissaria, que ocupa un edifici amb 1.445 metres quadrats, en un espai «concebut per atendre millor els ciutadans».


+ La nova comissaria s'ha instal·lat a l'antiga cooperativa de Sant Jaume, a Remolins. Foto: G.M.

«Ara tenim una comissaria absolutament adaptada als temps, que la policia local de Tortosa esperava des de fa molts anys», va remarcar l'alcalde. Ferran Bel va destacar la celeritat amb què s'han enllestit les obres, que van començar a l'agost passat amb el compromís que la caserna estigués acabada al novembre. Però la «precarietat» de les instal·lacions de la policia, fins ara a l'ajuntament, els ha obligat a accelerar els terminis, fins al punt que les obres s'han acabat cinc mesos abans. Bel va assenyalar la complexitat dels treballs, ja que calia rehabilitar un edifici modernista i condicionar-lo amb l'objectiu de millorar l'atenció als ciutadans, fent alguns canvis en el projecte sobre la marxa. «L'obra s'acabarà tancant amb una desviació pressupostària inferior al 10%», va remarcar l'alcalde. La construcció de la comissaria ha costat uns 950.000 euros, un pressupost que superarà els 1,7 milions d'euros per la construcció d'un edifici annex amb nou habitatges, que l'Ajuntament traurà a concurs a finals d'estiu.

D'altra banda, Bel va afegir que l'estrena de la nova comissaria s'emmarca en un procés de modernització de la policia local, pocs mesos després d'implantar «amb prou èxit» la policia de barri, d'incrementar la plantilla amb més agents, i només uns dies després de posar en marxa la unitat canina. «Al llarg de l'any, també farem una renovació de la flota de vehicles, i cap al 20 de juny la policia de barri ja tindrà terminals PDA per fer un millor seguiment del que passa al carrer», va dir. De fet, Bel va confirmar que l'Ajuntament tortosí farà una aposta important per l'ús de les noves tecnologies per part de la policia local. Finalment, l'alcalde va detallar que la nova caserna ja és operativa, però que l'atenció als ciutadans a la comissaria de Remolins serà efectiva a partir de dilluns. Al llarg d'avui es completarà el trasllat dels diferents serveis i hi haurà un curs per als agents sobre pirateria industrial. Durant tot el cap de setmana, hi haurà una jornada de portes obertes, amb diferents actes festius i exhibicions de les unitats canines de Tortosa i Rubí. De fet, el gos Arco també té el seu espai a la nova comissaria.

La nova caserna té una superfície total de 1.445 metres quadrats, repartits en dues plantes i dues zones d'aparcament: un garatge per als vehicles de la policia local i el dipòsit de vehicles de la grua municipal. Les noves instal·lacions s'han dividit en quatre espais de treball diferenciats (atenció i operativa; administrativa; d'inici i fi de servei, i de descans i magatzems). Segons l'inspector en cap, Jesús Fernández, els diferents espais s'han distribuït amb criteris de funcionalitat policial, amb l'objectiu de millorar l'atenció ciutadana i per garantir la privacitat de víctimes i detinguts.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.