| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 6 de desembre de 2019


dimarts, 10 de juny de 2008
>

CDC creu que el resultat dels comicis deslegitima Benach i Carod per exercir els càrrecs al Parlament i al governEMILI AGULLÓ. Barcelona

El número dos de CDC, Felip Puig, va felicitar ahir cordialment Puigcercós i Ridao per la victòria en els comicis interns d'ERC. Puig va desitjar que s'enceti «una nova complicitat nacionalista amb un bon espai de diàleg» per «enfortir el catalanisme». Però el dirigent convergent es va remetre a les felicitacions que el tàndem republicà ha rebut del PSC, d'ICV-EUiA i també del PSOE per alertar de «la continuïtat prevista i previsible de l'estratègia d'ERC» dins el tripartit.

Segons el secretari general adjunt de Convergència, la fragmentació del resultat palesa la «falta de cohesió» al si d'Esquerra. Segons Puig, aquesta «línia divergent que hi ha entre la nova direcció i la línia institucional que ERC defensa al govern» derivarà en una «major inestabilitat» del govern de Montilla.

En aquest escenari, CiU no desaprofitarà l'oportunitat de posar a prova la capacitat d'interlocució amb ERC. De moment ho faran «en dos fronts»: la negociació del nou sistema de finançament i la defensa del model d'immersió lingüística. Ahir, Puig no va descartar una «iniciativa legislativa conjunta» amb ERC per evitar la tercera hora de castellà a l'escola.LEGITIMITATS AFEBLIDES
Puig també va destacar que el tercer lloc de la candidatura d'Ernest Benach –avalada pel fins ara president d'ERC Josep-Lluís Carod Rovira– genera «una certa debilitat institucional de la segona autoritat del país, el president del Parlament, i del número dos del govern», desposseïts de «la legitimitat del seu partit». Puig va evitar demanar dimissions i, en tot cas, va instar Benach i Carod a meditar.

EL PSC, AMB CAROD I BENACH
Aquesta darrera afirmació de Puig va provocar que el socialista Joan Ferran l'acusés de voler fer-se veure, perquè «no té res a veure el resultat d'un procés intern d'un partit amb el càrrec que tenen Carod al govern català i Benach com a president del Parlament». «Barrejar una cosa amb l'altra és estar ben desesperat», va concloure.


FELIP PUIG
SECRETARI GENERAL ADJUNT DE CDC
«Les tensions internes d'ERC s'han tancat en fals. La seva crisi no s'ha resolt avui ni ho farà el dia 14. Seguirà oberta fins que facin les primàries»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Iniciativa també vol fer balanç dels dos anys de tripartit a la tardor

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.