| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de maig de 2024


dimarts, 10 de juny de 2008
>

Vallès. L'Ateneu de Rubí reobrirà després que govern i entitats negociïn avuiM.C.. Rubí

+ La primera porta de l'Ateneu de Rubí, oberta ahir. Foto: M.C.

Tot i que el govern de Rubí (PSC-ERC) va anunciar que l'Ateneu de Rubí tornaria a obrir ahir, finalment s'ha optat per deixar de marge uns dies i esperar la reunió definitiva que previsiblement farà avui l'executiu local amb la coordinadora d'entitats de Rubí, l'entitat que fins ara gestionava l'equipament municipal. La coordinadora va celebrar dissabte una assemblea per informar tant les desenes d'entitats que s'hi agrupen com els usuaris de l'espai de la situació econòmica de l'Ateneu, després que el govern hagués acusat l'exgerent de no haver justificat 10.000 dels 45.000 euros de subvenció el 2007. La trobada havia de servir sobretot per valorar la proposta del govern de convertir l'Ateneu en un equipament gestionat pel consistori, una possibilitat que podria materialitzar-se els pròxims dies.RETRET DE CIU A ERC
CiU de Rubí es va queixar ahir de l'actitud d'ERC, després que el soci de govern hagués emplaçat els grups polítics que defensaven la gestió feta fins ara a l'Ateneu d'assumir «la responsabilitat política» si una auditoria certificava la tesi del govern.

Els convergents van assegurar que no entenien com «un partit democràtic» podia tenir, segons el grup de l'oposició, una «actitud tan caciquista» i van indicar que ERC estava «amenaçant» els partits. A més, el portaveu, Xavier Reinaldos (CiU), va acusar l'equip de govern de «desídia» per «no haver-se anticipat» al problema –de l'Ateneu–, ni haver impulsat un altre concurs quan, segons va recordar, el conveni amb la coordinadora finalitzava a final del 2007. «Si no hi havia temps suficient, per què no es va fer una pròrroga del contracte?», va dir Reinaldos, que els va retreure que l'acord hagués estat finalment tàcit. A més, va lamentar que ara l'espai municipal estigués tancat.

CiU creu que ells no són «ningú per jutjar» la gestió, però demanaran per instància l'expedient de subvencions i convenis entre l'Ajuntament i la coordinadora per fer-ne una valoració.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.