| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de setembre de 2021


diumenge, 8 de juny de 2008
>

Feliu Matamala, homenatjat pel seu activisme català

Els Amics del Museu d'Art i el Gremi de Llibreters li van dedicar un acte ahir

LAURA PORTAL. Girona
El llibreter de Les Voltes, Feliu Matamala, va rebre ahir un homenatge per part de dues entitats de la societat civil gironina, els Amics del Museu d'Art i el Gremi de Llibreters de la ciutat. L'homenatge va començar amb les Dotze Hores de Lectura i es va tancar al vespre amb un acte amb la seva presència.


 Foto: MIQUEL RUIZ L.P.

+ A dalt, l'homenatge del vespre amb Feliu Matamala present, tot i la seva salut delicada. A baix, la lectura al matí, al Punt de Trobada, amb l'escriptor Frederic Mayol. Foto: MIQUEL RUIZ L.P.

Matamala ha dedicat la seva vida a la llengua catalana. Amb la seva avançada edat, té 96 anys, encara manté l'esperit viu i combatiu, tot i els impediments físics propis d'un nonagenari. Matamala és i ha estat molt popular a Girona, no només per regentar la llibreria Les Voltes, sinó també perquè era qui es va dedicar durant anys a enganxar el famós adhesiu «En català, si us plau» en nombrosos rètols i cartells dels establiments de Girona, entre altres accions i campanyes. Ahir, doncs, va ser homenatjat entre amics i companys amb els parlaments de l'exsenador i exalcalde de Salt, Salvador Suñer, el lingüista David Casellas i el fill de Matamala, Josep Maria.

Pel que fa ales Dotze Hores de Lectura, es va anar celebrant, tot i la pluja durant tot el dia des de les nou del matí, quan les va encetar el delegat dels serveis territorials de Cultura, Miquel Sitjar. Hi van passar molts voluntaris anònims, però també escriptors com Josep M. Fonalleras, Lluís Freixas, Frederic Mayol, David Pagès, Enric Mirambell i Xavier Díez, entre d'altres. NOTÍCIES RELACIONADES

>Feliu Matamala, homenatjat pel seu activisme català

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.