| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


diumenge, 8 de juny de 2008
>

Fragilitat sobre rodes

Més d'un centenar de ciclistes van protestar ahir amb una bicicletada nudista per l'atropellament d'una dona la setmana passada al centre de Barcelona. Van recordar que es troben «despullats» davant el trànsit i van demanar més seguretat a la ciutat

S. PÉREZ. Barcelona

+ Els ciclistes sortint de la plaça Universitat, ahir a la tarda. Foto: QUIM PUIG

La imatge: una bicicleta blanca. La frase: «Sóc fràgil, respecta'm.» El nom: Nati. Uns 150 ciclistes van manifestar-se ahir al vespre pel centre de Barcelona per protestar contra l'atropellament dimarts passat d'una dona que circulava amb bicicleta a la cruïlla dels carrers Consell de Cent i Bruc. «Demanem als conductors de vehicles de motor que siguin conscients perquè nosaltres som els més fràgils i qualsevol cop pot comportar la mort», afirmava Albert Garcia, d'Amics de la Bici. L'entitat, promotora de la protesta, l'ha fet coincidir enguany amb la bicicletada nudista que se celebra des de fa cinc anys per recordar que els ciclistes estan «despullats» davant del trànsit.

Entre les mirades indiscretes de la gent que passejava ahir per la plaça Universitat, els ciclistes –una part d'ells despullats– van començar la bicicletada al voltant de dos quarts de set de la tarda. Després de recórrer el centre de Barcelona per la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia van dirigir-se, parant el trànsit al seu pas, a l'Eixample, al punt exacte on es va produir l'atropellament dimarts. Amb el soroll dels clàxons dels cotxes i els timbres de les bicicletes, alguns membres de l'entitat van penjar una bicicleta blanca, que simbolitza que un ciclista ha tingut un accident, i van fer un homenatge a la Nati, que és ingressada a l'hospital Clínic, a la unitat de cures intensives, amb uns minuts de silenci i un fort aplaudiment. El grup de ciclistes, format per gent de totes les edats, va continuar llavors el recorregut reivindicatiu cap a l'Ajuntament, on van llegir un manifest, i es van dirigir cap a la platja per tancar la protesta.

«Demanem carrils bici per anar segurs i també ràpid», deia Garcia. L'entitat, que va decidir suspendre tots els actes –menys la bicicletada– que havien preparat en el marc de la Setmana de la Bicicleta que ha tingut lloc aquests dies, es mostra crítica amb el projecte dels nous carrils bici presentat per l'Ajuntament de Barcelona. Per això ahir van repartir durant la protesta un manifest en què deixaven clar que calen «actuacions per a la seguretat dels ciclistes que no limitin l'ús de la bici i sí del vehicle de motor». Garcia recordava que «a Catalunya cada any hi ha uns 500 accidents amb ciclistes implicats», la majoria fora de la ciutat. Amics de la Bici reclama una campanya per educar els conductors de vehicles de motor perquè «respectin els més dèbils». No són els únics. Ahir a la manifestació també hi havia patinadors que també demanaven més seguretat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.