| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'agost de 2019


dissabte, 7 de juny de 2008
>

El preu dels pisos nous baixa fins al 21% a Olot i fins al 13% a Girona

La reducció de la compra fa que augmenti la demanda de lloguer i el cost es dispara

MÒNICA CABRUJA. Girona
Els preus dels pisos continuen baixant. Pel que fa a l'obra nova, el cas que més destaca és Olot, on hi ha zones en què la disminució arriba al 21%, l'abril del 2008, respecte al que valien fa dotze mesos. A la ciutat de Girona, la caiguda de preus arriba en alguns casos al 13% i, en general, en la majoria de zones dels municipis inclosos en l'últim estudi del Gremi de Promotors i Constructors i el Col·legi API de Girona, els preus baixen. Els lloguers, en canvi, s'han disparat, i on més ho han fet ha estat a Palafrugell.


L'estudi constata amb xifres la tendència a la disminució dels preus dels habitatges nous i de segona mà, que ja s'ha posat de relleu els últims mesos. Encara queda alguna zona on els preus continuen incrementant-se, però la darrera radiografia del sector ja inclou disminucions de preus, que en alguns casos comencen a ser destacades. Una altra constatació del sector és que s'està produint una desacceleració dels ritmes de construcció.

De manera paral·lela, el preu del lloguer s'ha disparat els últims dotze mesos en la majoria de municipis. El cas que més sobresurt és el de Palafrugell, amb un increment d'un 19,29% en pisos de dues habitacions i d'un 15,69% en els de tres. Pel que fa al lloguer de pisos de quatre habitacions, on més han pujat és a Blanes, un 16,32%. Sant Feliu de Guíxols és l'únic municipi amb alguna disminució dels preus de lloguer, que arriben fins al 3,24% en pisos de tres habitacions.

L'estudi, presentat ahir, analitza setze municipis, amb les zones més significatives. El sector confia que el preu concertat, que es prepara des de la Generalitat, revifi el mercat. NOTÍCIES RELACIONADES

>El preu dels pisos nous s'abarateix fins al 21% a Olot i fins al 13% a Girona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.