| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 de febrer de 2024


dissabte, 7 de juny de 2008
>

Maresme. La reforma de Can Cruzate de Mataró causa danys en alguns elements protegits

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, recorda que ja va advertir que l'obra era «complexa»

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
La reforma que s'ha engegat a l'illa de Can Cruzate de Mataró, situada just al darrere de l'ajuntament, ha posat en evidència el mal estat d'alguns elements arquitectònics. Els grups municipals de CiU i el PP van denunciar durant el ple de dijous que, tot i el compromís de mantenir i conservar determinades façanes de l'illa, la realitat, segons l'oposició, és que no s'està respectant tot allò que preveia el projecte d'obres. El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), va explicar que els treballs han provocat «lesions» en alguns elements protegits i va recordar que ja s'havia advertit de la complexitat de la intervenció.


+ Albert Rivera, durant el ple de dijous i al costat d'un jove independentista./ Foto: LL. MARTÍNEZ

La consolidació i l'enderroc dels habitatges de l'illa de Can Cruzate, que es va iniciar fa uns mesos, han topat amb alguns entrebancs. Un informe tècnic indica que el mal estat d'alguns immobles, les fissures, les esquerdes i també l'acció continuada dels elements atmosfèrics, combinats amb la falta de manteniment de les finques, han provocat la pèrdua dels elements originals d'interès arquitectònic de dos habitatges. En concret, són els que estan situats al Carreró, número 30, i al carrer Santa Maria, número 18, i afectarien cornises, balcons, terrasses i ampits de finestres. El mal estat de conservació ha impossibilitat als operaris reforçar o apuntalar les estructures amb prou garanties d'estabilitat fins a anul·lar-ne el risc d'ensorrament evident.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), va explicar que, tot i això, i amb l'objectiu de poder reconstruir posteriorment els elements i les parts enderrocades amb fidelitat, s'han fet reportatges fotogràfics i plànols, s'han conservat parts originals i, fins i tot, s'hi han extret motlles.

Els elements arquitectònics que no s'han pogut conservar formen part dels edificis que, tot i no estar catalogats per si mateixos, sí que formen part del nivell de protecció que té en compte «l'ambient de carrer». A causa d'aquestes evidències, els grups de CiU i el PP –a l'oposició– van exigir al govern local que vetlli en el projecte perquè es preservin tots els elements patrimonials que formen el conjunt. En aquest sentit, CiU va expressar el temor perquè a simple vista sembla que no s'estigui respectant el manteniment i la consolidació de les façanes. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. L'atemptat d'ETA i en «Franki»

>Maresme. Els drets dels nudistes

>La rehabilitació de Can Cruzate de Mataró ha malmès elements protegits

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.