| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


divendres, 6 de juny de 2008
>

Buretex d'Anglès decideix tancar i acomiadarà els 74 treballadors

Ahir va comunicar-ho al comitè d'empresa i es preveu que tanqui el mes vinent

R.C. I.B. ACN. Anglès
Buretex no ha pogut suportar la baixada de comandes i finalment haurà de tancar. Ahir es va comunicar la decisió al comitè d'empresa, i la previsió és que a finals de juliol es faci efectiu l'acomiadament dels 74 treballadors. El mes passat es va anunciar una reestructuració que havia de suposar prescindir de només catorze membres de la plantilla, però la situació hauria empitjorat. L'Ajuntament d'Anglès demanarà ajut a Treball per intentar recol·locar el màxim nombre de treballadors.


+ Vista interior de la fàbrica, fa un mes. Foto: ROBERT CARMONA

Fa només un mes es considerava que amb una reorganització de la feina, la concentració de tota la producció en una sola nau i l'acomiadament pactat de catorze treballadors, n'hi hauria prou per mantenir aquesta empresa tèxtil –ja s'havia començat a apuntar gent en una llista de baixes voluntàries–. Segons es va comunicar ahir als representants dels treballadors, però, la situació ha empitjorat i ja no es pot fer front al descens de comandes, de manera que no es veu una altra sortida que l'acomiadament de tota la plantilla, formada per 74 persones.

L'alcalde d'Anglès, Pere Figuereda, va assegurar ahir que ja té prevista una reunió amb el Departament de Treball per demanar-li suport «per veure què és el que poden fer» per tal de recol·locar el màxim de treballadors possible. «Sap molt greu veure que acaba així una empresa que havia estat el motor de la població i que s'havia anat reduint crisi darrere crisi», indica Figuereda.

Aquest tancament arriba just després dels tancaments anunciats al grup Pasarela –amb una planta a Hostalric i 70 treballadors– i de les plantes de Cassà de la Selva i Massanes de Sans Branded Apparel –amb 132 treballadors.

El secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, va dir precisament ahir que la Generalitat analitzarà «cas per cas» els problemes que tenen les empreses del sector tèxtil per ajudar-les a buscar sortides, les quals considera que han d'implicar la reconversió i l'aposta per la innovació i els productes d'alt valor afegit. En aquest sentit, veu normal que les empreses deslocalitzin la part de la producció que té una forta competència de preus de mercats com ara l'asiàtic, però reclama que es mantingui aquí la seu central i la inversió més tecnològica i de recerca. NOTÍCIES RELACIONADES

>El que quedava de la Burés

>Buretex d'Anglès tancarà el mes vinent

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.