| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 de març de 2019


divendres, 6 de juny de 2008
>

La filla de Lluís Diumaró el recorda en un documental de «Taller.doc» del 33EL PUNT.

El programa Taller.doc (33, 00.20 h) emet avui el treball Després del mur, un documental dedicat a qui va ser un dels primers presentadors del Telenotícies de TV3, Lluís Diumaró, i que va morir d'accident de cotxe a Postdam, juntament amb Josep Ylla i Joan Fornells, també de TV3, mentre feien un reportatge sobre els joves de l'Alemanya de l'est després de la caiguda del mur. L'autora de Després del mur és Berta Diumaró Saperas, filla del periodista desaparegut i estudiant de cinema, que ha volgut fer un documental sobre els records del seu pare com a treball de fi de carrera.

Després del mur vol tancar el cercle: allà on ho va deixar el pare, ho recupera la filla. Aquesta producció és, a més, un muntatge paral·lel: d'una banda els entrevistats expliquen el viatge del reporter català i d'altra banda, Berta Diumaró explica subjectivament la recerca de la mateixa història. «La seva vida professional va acabar allà; i la meva, amb aquest documental, comença aquí», va explicar la directora.

Lluís Diumaró va morir l'any 1990 a Berlín quan es disposava a enregistrar un reportatge. El malaurat episodi marca la temàtica del documental en si, i en particular en les entrevistes als companys de feina. Entre els entrevistats hi ha els periodistes Àngels Barceló i Eduard Sanjuan. El documental es va presentar la setmana passada en el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC).Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.